Sök din resa

Tyrolen med musikfest & utflykter

9 dagar

28/9 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

”Musikherbst” är en mycket populär schlager- & folkmusikfestival som årligen äger rum i den vackra bergsbyn Ellmau, med den imponerande bergskedjan Wilder Kaiser som kuliss i bakgrunden. Det stora dragplåstret är Hansi Hinterseer, Kitzbühlsonen som uppträder på hemmaplan tillsammans med många andra framstående artister som Boney M, Howard Carpendale, Vicky Leandros och många fler. Vårt hotell ligger i Kirchberg, en gemytlig semesterort mitt i hjärtat av Kitzbühler Alpen. Vi gör utflykter i området och njuter av natursköna vyer.

Dag 1. Till Potsdam
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för shopping och mat. Övernattning på Landhotel Potsdam***.

Dag 2. Potsdam - Kirchberg
Dagens etapp går på snabba motorvägar. Vi passerar München och gränsen till Österrike vid Kufstein. Så småningom når vi Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental. I närområdet ligger de kända orterna Ellmau, St. Johann och Kitzbühel. Vi installerar oss för 6 nätter på Hotel Rösslwirt**** som ligger mitt i byn. Rummen är inredda i traditionell tyrolsk stil och har balkong. (70 mil)

Dag 3. Kirchberg & Premiärkväll
Vi bekantar oss med Kirchberg och utforskar de trevliga omgivningarna. Närmaste liften, Gaisberglift, ligger på gångavstånd från hotellet. Efter en gemensam middag på hotellet är det dags att ta bussen till Ellmau och musikfestens öppningsgala. Varje kväll finns bord för oss reserverade i det stora uppvärmda festtältet. Blåsmusikkåren tågar in och borgmästaren hälsar välkommen. Kvällen bjuder på en mycket underhållande tyrolerafton med folkdanser, musik och sång. Här är stämningen hög! Möjlighet att köpa drycker samtliga kvällar (exkl.). (3 mil)

Dag 4. Kramsach med bondgårdsmuseum & Schlagerkväll
I dag gör vi en uppfriskande utflykt till Kramsach och besöker Tyrolens största utomhusmuseum för tyrolska bondgårdar. På museets område finns ett 30-tal bondgårdar och andra historiska byggnader som vittnar om Tyrolens intressanta landsbygdshistoria. Efter en intressant och nostalgisk rundvandring återvänder vi till Kirchberg för några timmars avkoppling och middag. På kvällen väntar ett stjärnspäckat schlagermusikprogram i Ellmaus festtält med liveband och kända soloartister som Boney M, Liz Mitchell och Howard Carpendale. (8 mil)

Dag 5. St. Johann & Folkmusikkväll
I dag stiftar vi bekantskap med den charmiga grannorten St. Johann. Varje fredag från mitten av mars till slutet av november förvandlas huvudtorget till en traditionell bondemarknad. Ett 20-tal utställare visar och säljer traditionellt hantverk och lokala specialiteter som ost, rågbröd, äkta honung och Tyrolersnaps. Dessutom finns många mysiga caféer och restauranger. Åter i Kirchberg äter vi middag på hotellet och avslutar sedan dagen med en trevlig kväll i Ellmaus festtält, där bl.a. folkmusikartisten Marc Pircher och Vicky Leandros, en legend inom showbusiness, står för kvällens under­hållning. (3 mil)

Dag 6. Zell am See & Stjärnkväll
I dag beger vi oss till charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö omgiven av höga alptoppar. Här får vi tid på egen hand att strosa runt i den mysiga stadskärnan med gott om butiker och caféer. Vid Zellersjön njuter vi av de vackra vyerna. Sista kvällen på musikfesten går under temat ”Stjärnkväll”. Folkmusikens stora stjärna Hansi Hinterseer, österrikisk utförsåkare under 1970-talet och i dag en framgångsrik schlager­sångare och programledare. Han står för kvällens underhållning tillsammans med schweiziska sångstjärnan Francine Jordi, som vann den tyska Grand Prix der Volksmusik 1998 samt schlagerduon Fantasy. (13 mil)

Dag 7. Kirchberg
Denna dag lämnas fri för egna strövtåg.

Dag 8. Kirchberg - Werder (Havel)
I dag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Un­der kvällen når vi Hotel zur Insel*** för middag och övernattning. (68 mil)

Dag 9. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

 


Pris:

12.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 8 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 8 frukostar
 • 4 entréer till musikfesten i Ellmau
 • Alla utflykter enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 8 nätter 1.640:-
 • Ev. övriga entréer

Länkar:

www.wilderkaiser.info
www.roesslwirt-kirchberg.at/de
www.museum-tb.at/freilichtmuseum

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523