Sök din resa

Vinfest på solskensön Fehmarn

4 dagar

23/7 Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Göteborg-Helsingborg

 

På tyska ön Fehmarn blandas hav, natur och folkliv i en skön mix. Den charmiga huvudorten Burg inbjuder under några sköna sommarkvällar till den årliga vinfesten Fehmarn WeinTime. Vinodlare slår upp sina bodar under bar himmel på det historiska torget och vi får tillfälle att botanisera bland ett stort utbud av viner från ett flertal tyska vinområden. Burg bjuder även på sevärdheter som det kända hajakvariet Meereszentrum Fehmarn, en fjärilspark och Nordtysklands största modelljärnvägsanläggning.

Dag 1. Till Burg
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden och ön Fehmarn. Färden fortsätter till Burg som ligger strax söder om Puttgarden. Här gör vi oss hemmastadda för 3 nätter på hotell Burg-Klause***. Våra rum ligger i den nya hotellbyggnaden. Hotellet har perfekt läge med 5 minuters promenad till stadens mysiga centrum och torget med trevliga butiker, restauranger och uteserveringar samt lagom avstånd ner till havet med fantastiska stränder. Efter en gemensam middag på hotellet finns möjlighet att besöka den populära vinfesten som äger rum på torget.

Dag 2-3. I Burg
Under 2 dagar finns det gott om tid att upptäcka Burg och dess omgivningar. Stadskärnan och gränderna har ett stort utbud av affärer. Restaurangernas och caféernas solterrasser inbjuder till ett besök med utsikt över Gamla stan och torget där vinfesten äger rum. Vi kan bänka oss mellan vinbodarna och njuta av feststämningen med underhållning och musik medan vinodlare från ett flertal kända tyska vinområden låter oss smaka på deras viner. Passa på att se Nordtysklands största modelljärnvägsanläggning, fjärilsparken och det kända hajakvariet, Meereszentrum Fehmarn. Akvariet togs upp i Guinness rekordbok 1998 som det största akvariet i Tyskland och betraktas som ett av de största i Europa. Anläggningen är en gigantisk vattenvärld med äkta levande korallrev med tusentals koraller och färggranna fiskar. På vårt hotell finns möjlighet att slappna av i den trevliga spa-avdelningen med 3 bastur och ett mysigt relaxområde. En av dagarna passar vi på att åka till Calles i Burg där det ges tillfälle till inköp och lastning i bussen. Det finns fler butiker runt omkring på gångavstånd.

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

5.290:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • 1 middag
  • Entré till hotellets spa-avdelning
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
  • Enkelrum 3 nätter 2.490:-

Resan genomförs utan reseledare.

Länkar:

www.burg-klause.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523