Sök din resa

Costa Brava med solvandring & Barcelona

8 dagar

26/9 Flyg från Arlanda, Stockholm
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 

Spanska Costa Brava är en del av landskapet Katalonien. Här finns badorterna Malgrat de Mar och Santa Susanna, två orter som är ihopväxta, med en lång strandpromenad och fina sandstränder. Under vår vistelse bor vi på Aqua Hotel Aquamarina & Spa i Santa Susanna. Vi vandrar längs den ”vilda kustens” vita stränder med azurblått vatten, branta klippor och charmiga fiskebyar. Våra vandringsturer längs kusten och inlandet är 11-14 km långa, måttligt krävande och passar alla med god hälsa och en normal grundkondition. Utöver det finns det gott om tid att tillbringa dagen som man vill med sol, bad och annan rekreation. Under en dagsutflykt stiftar vi bekantskap med Kataloniens färgsprakande huvudstad Barcelona.

Dag 1. Till Barcelona – Santa Susanna
Direktflyg från Arlanda till Barcelona. På flygplat­sen väntar transferbussen som tar oss upp längst med Costa Brava-kusten till vår vistelseort Santa Susanna. Här bor vi 7 nätter med halvpension (frukost & middag) på Aqua Hotel Aquamarina & Spa****. Hotellet ligger vid den härliga strandpromenaden i Santa Susanna, nära stranden och stadens centrum. På kvällen kommer vår vandringsguide till hotellet och håller en välkomstpresentation och informerar om veckans vandringar.  

Dag 2. Santa Susannas strand & Sant Pol de Mar
”Den vilda kusten” Costa Brava är en naturskön kuststräcka som karakteriseras av ett oregelbundet, dramatiskt landskap med klippor som störtar rakt ner i havet. De bästa stränderna finns gömda i små, otillgängliga vikar. Vi njuter av vandringen längs Santa Susannas vackra strand och når så småningom Sant Pol de Mar, en charmig fiskeby med vita hus, beläget precis vid havet. Naturen är fantastiskt vacker med mycket grönska, pinjeskog, klippor och sand. Runt den anrika kyrkan San Pau ligger de gamla fiskarbostäderna. Här är det mysigt att ströva omkring och insupa atmosfären. Vi återvänder med tåget till Santa Susanna. (Vandring 14 km. Varaktighet 5 timmar. Svårighetsgrad lätt. Höjdskillnad 170 m.)

Dag 3. Kataloniens Toscana & Monells
Idag vandrar vi genom ett landskap som påminner om Toscana, med mysiga byar, vackert böljande rapsfält och gröna skogar. Vårt mål för dagen är den säregna medeltida byn Monells. Att ströva omkring här är en upplevelse, och det är inte svårt att förstå varför det fantastiska torget mitt i byn har lockat en rad filmmakare av olika slag. (Vandring 12 km. Varaktighet 6 timmar. Svårighetsgrad lätt. Höjdskillnad 230 m.)

Dag 4-5. Santa Susanna
Vi har nu 2 lediga dagar på egen hand eller möjlighet att följa med på en dagsutflykt till Barcelona. Santa Susanna är en charmig badort med flera fina sandstränder och en lugn atmosfär, men här finns också flera shoppingcenter. Längs stranden går en lång strandpromenad kantad av restauranger, caféer och barer.

Heldagsutflykt till Barcelona (exkl.)
Dag 4. Vi besöker Kataloniens huvudstad Barcelona, där vi börjar med en stadsrundtur med lokalguide. Med buss och till fots ser vi några av stadens många sevärdheter. Därefter får vi en stund på egen hand att upptäcka staden och njuta av folklivet. Utbudet av restauranger och tapasbarer är enormt. Den breda boulevarden La Rambla utgör gränsen mellan stadsdelarna Barri Gòthic och el Raval och är en upplevelse i sig. Här finns marknadsstånd, blomsterförsäljare, utställningar och gatuartister.

Dag 6. Kataloniens mystiska berg Montserrat
Idag åker vi till det imponerande bergsmassivet Montserrat, en bergskedja med underliga klippformationer, spetsiga toppar och en mäktig symbol för det katalanska folket. Montserrat är 10 km långt och täcker en yta på 45 km2. Bergsmassivet sträcker sig 1 236 m upp över havsytan och dess högsta punkt kallas Sant Jeroni, medan klostret Monastir de Montserrat ligger inmejslat i bergssidan, 725 m upp. Vi tar linbanan upp till det berömda Benediktinerklostret. I den imponerande klosterkyrkan finns den svarta Madonnan, ”La Moreneta” som är klostrets största skatt. Skulpturen är tillverkad under 1200 eller 1300-talet även fast legenden säger att den har kommit hit via aposteln Petrus och gömts i en grotta under den moriska ockupationen. Därav den mörka hudfärgen som Jungfru Maria är av idag. Vi vandrar upp till toppen Sant Jeroni på en lättgången stig till den högsta punkten på Montserrat. Vid klart väder kan man se både Medelhavet och Pyrenéerna. (Vandring 7 km. Varaktighet 6 timmar. Svårighetsgrad lätt. Höjdskillnad 460 m.)

Dag 7. Alellas vingårdar
Idag bekantar vi oss med en av Spaniens minsta vinregioner Alella, ett av de första områdena där romarna introducerade vin. Vi börjar vår vandring i byn Vallromanes och genom Serraladas naturreservat och vinodlingarna i Alella, välkända för sin tillverkning av vin och cava. På vingården Entourisme Bouquet d´Alellar får vi både en rundvisning och provsmakning av det spanska vinet. (Vandring 11 km. Varaktighet 5 timmar. Svårighetsgrad lätt. Höjdskillnad 260 m.)

Dag 8. Santa Susanna – avstigningsorten
Idag beger vi oss till Barcelonas flygplats för hemreseflyg. På Arlanda väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

9.450:-
Sista bokningsdag 15/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Stockholm-Barcelona t/r
 • Bussresor i Spanien enl. program
 • 7 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 7 frukostar
 • 4 picknickluncher till vandringsdagarna
 • 4 vandringsdagar med engelsktalande lokalguide
  inkl. busstransfer
 • 1 vinprovning
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 7 nätter 1.400:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums, Karlstad 680:-
  - Kristinehamn, Karlskoga 600:-
  - Örebro 520:-
 • Ev. övriga entréer

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Barcelona 550:-

Flygbolag/tider: Norwegian
26/9 Stockholm-Barcelona 12.35-16.00
3/10 Barcelona-Stockholm 11.20-14.55

Länkar:

www.aquahotel.com
www.bouquetdalella.com

Programmet är preliminärt. Val av vandringsrutt görs alltid av den lokala vandringsguiden på plats. Det kan ske ändringar i ordning på dagar eller andra justeringar som tar hänsyn till vädret och andra förhållanden.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523