Sök din resa

Lido di Jesolo med sol, kultur & bubblande smaker

8 dagar

19/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Oslo

 

Regionen Veneto med vackra dalgångar, stora vinodlingar och pittoreska medeltidsstäder är en av norra Italiens bäst bevarade hemligheter. Vi utforskar romantikens stad Venedig och andra intressanta städer, åker längs den natursköna Proseccovinvägen samt provar oss fram bland regionens viner och läckerheter som ost och skinka. Utgångspunkt för vår vistelse är Lido di Jesolo, en av Italiens populäraste badorter med en fantastisk sandstrand och ett härligt stadsliv.

Dag 1. Till Venedig – Lido di Jesolo
Direktflyg från Gardermoen till Venedig. På flygplat­sen väntar transferbussen som tar oss till Lido di Jesolo. Staden ligger på en smal udde endast några mil utanför Venedig. Här bor vi 7 nätter med halvpension (frukost & middag) på hotell Croce di Malta****. Hotellet är beläget alldeles intill havet och har både pool och privat strand. Alla våra rum har balkong.

Dag 2. Lido di Jesolo
Dagen är fri för egna strövtåg. Lido di Jesolo är en av Italiens populäraste badorter med en fantastisk 15 km lång sandstrand, mysiga restauranger och barer, butiker och marknader. Den långa huvudgatan går parallellt med stranden och på kvällarna stängs den av för biltrafik och blir till en livlig gågata där alla samlas.

Dag 3. Proseccovinvägen
Dagens utflykt går längs den vackra Proseccovinvägen ”Strada del Prosecco” i området kring Conegliano och Valdobbiadene, ett böljande landskap med grönskande natur. Vi besöker 2 vingårdar och får en intressant inblick i hur man framställer denna bubblande dryck. Naturligtvis provsmakar vi både vin och prosecco samt äter en gemensam lunch på en av gårdarna.

Dag 4. Venedig
Efter frukost tar vi båten från Punta Sabbioni mot gondolernas stad Venedig. Liksom Marco Polo anländer vi sjövägen och kliver av nära den pampiga Markusplatsen. Här möts vi av vår lokalguide som visar oss bl.a. den storslagna Markuskyrkan och Dogepalatset, där den högsta ämbetsmannen, dogen, residerade fram tills Napoleons invasion 1797. Suckarnas bro förbinder palatset med fängelset, varifrån kvinnotjusaren Casanova lyckades fly. Efter stadspromenaden och lite tid på egen hand åker vi båt till den konstgjorda ön Tronchetto och vidare tillbaka till Lido di Jesolo.

Dag 5. Lido di Jesolo
Vi njuter av en ledig dag på egen hand. Säkert lockar den 15 km långa sandstranden med sitt utmärkta badvatten.

Dag 6. Treviso
I dag åker vi till Treviso som även kallas för ”lilla Venedig” eftersom många kanaler rinner genom den. Staden ligger på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten och är känd för att vara platsen där den klassiska italienska desserten tiramisu kom till. Bland sevärdheterna finns palatset Palazzo dei Trecento och katedralen från 600-talet. Under eftermiddagen besöker vi slottet Castello di Roncade. Vi får en rundvisning i vinkällaren med efterföljande provsmakning av både vin och den bubblande drycken prosecco. (10 mil)

Dag 7. Udine
I dag gör vi en dagsutflykt till regionen Friulien som ligger nära gränsen till Slovenien. Här besöker vi Udine, en livlig universitetsstad med ett charmigt historiskt centrum, många caféer och mysiga restauranger. Efter lunch på egen hand åker vi vidare till San Daniele. Vi besöker en lokal ost- och skinkproducent som visar oss runt och vi får provsmaka ost och lufttorkad skinka som är typiska för regionen. Vi fortsätter till vinproducenten Pitars som tillverkar viner enligt friulisk tradition. Vi får en rundvisning i vinkällaren och provsmakar några av deras fina viner.

Dag 8. Lido di Jesolo – avstigningsorten
I dag beger vi oss till Venedigs flygplats för hemreseflyg. På Gardermoen väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

11.990:-
Sista bokningsdag 8/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Venedig t/r
 • Bussresor i Italien enl. program
 • 7 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 7 frukostar
 • 1 lunch
 • 4 vinprovningar
 • Besök hos skink- och ostproducent inkl. provsmakning
 • Båtresa till Venedig t/r
 • Stadsvandring i Venedig & Treviso
  med engelsktalande lokalguide
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 7 nätter 1.330:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Europeiska ERV Avbeställningsskydd
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen)

Flygbolag/tider: Norwegian
19/9 Oslo-Venedig 10.40-13.20
26/9 Venedig-Oslo 14.00-16.40

Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta och skatter.
Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.crocedimalta.info

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523