Sök din resa

New York

6 dagar

27/4 2020 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Kongsvinger-Gardermoen

 

Reseledare: Lill Ingmar Nilsson, Årjäng

Nu har du chansen att åka med oss till New York! Här finns de höga skyskraporna, de långa avenyerna, de stora reklamtavlorna och tusentals gula taxibilar. Se Empire State Building, Frihetsgudinnan, Central Park och mycket mer. Staden som aldrig sover erbjuder ett ofantligt utbud av restauranger och uteliv samt shopping i världsklass. Välkommen till ”The Big Apple”!

Dag 1. Till New York
Avresa med flyg från Gardermoen. Efter ankomsten till New York går vi igenom gränskontrollen. Därefter väntar busstransfer till vårt hotell. Vi bor centralt (Midtown Manhattan East) på hotel Westgate New York Grand Central ****.  När vi har gjort oss hemmastadda i våra rum går vi en promenad med reseledaren och lär känna vårt kvarter med ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker. Tunnelbanan ligger på gångavstånd från vårt hotell. Middag på egen hand.

Dag 2. Upper Manhattan och Midtown
Efter frukost beger vi oss ut på vår första halvdagstur runt Manhattan med vår svensktalande lokalguide, som visar oss stora delar av staden och många av de mest kända sevärdheterna. Ingenstans i New York är motpolerna så skarpa som på Upper Manhattan. Vi börjar med att åka norrut och passerar Lincoln Center. Vi gör ett stopp vid 72:a gatan/Central Park West. Här får vi se Dakota Building där John Lennon bodde och där han blev skjuten utanför sin port. Vi fortsätter vår tur längs Central Park West upp till Morningside Heights där vi bl.a. får se katedralen St. John the Divine och Columbia University. Efter det besöker vi Harlem med kvarter fyllda av legender som Malcolm X, Billie Holiday och Duke Ellington. I skarp kontrast står rika Upper East Side med det spektakulära Guggenheimmuseet och berömda Metropolitan Museum of Art, beläget i Central Park, stadens lungor. Denna parkernas park täcker 343 hektar med kullar, sjöar, ängar och 500 000 inplanterade träd och buskar - en verklig oas! På välkända Fifth Avenue tronar den 443 m höga skyskrapan Empire State Building, en gång i tiden världens högsta byggnad. Från observatoriet på 86:e våningen har man en fantastisk vy över Manhattans ikoniska skyline. Några kvarter bort ligger själva sinnesbilden för New York, Times Square - samlingsplatsen för stadens största nyårsparty. Torget genomskärs av Broadway, synonymt med New Yorks teaterdistrikt, även om majoriteten av teatrarna ligger utspridda en bit därifrån. Vill man gå på en Broadwaymusikal rekommenderar vi att köpa biljetter på plats i New York.

Dag 3. Lower Manhattan
Denna förmiddag gör vi vår andra halvdagstur som börjar med att vi åker söderut. Vi åker förbi Madison Square Garden, genom stadsdelen Chelsea, där vi gör vårt första stopp för dagen. Vi tar en liten promenad genom High Line, New Yorks enda upphöjda park och besöker Chelsea Market. Efter det fortsätter vi in i stadsdelarna Greenwich Village, Soho och Tribeca innan vi gör vårt nästa stopp vid Battery Park. Vid One World Trade Center gör vi vårt nästa stopp. Vi går in på platsen och ser minnesmärkena där tvillingtornen en gång stod. Turen fortsätter till den västra sidan av Manhattan förbi Meatpacking District och Intrepid Sea eller Air & Space Museum, som fartyget och dess utställning numera kallas. Runt Rockefeller Center, där turen avslutas, finns flera restauranger och caféer. Lunch på egen hand. Därefter besöker vi gemensamt den välbesökta utsiktsplattformen Top of the Rock, som ligger på 70:e våningen i Rockefeller Center. Utsikten är magnifik och ger en bra överblick över New York och alla dess områden och byggnader.

Dag 4. På egen hand & utflykt (exkl.)
Denna dag är öppen för att utforska stadens enorma utbud av muséer, parker, butiker m.m. på egen hand. Vi bor på lagom promenadavstånd från Times Square och att lära sig gatusystemet är lätt, numrerade ”avenues” i nord-sydlig riktning och ”streets” från öst till väst.

Utflykt till Frihetsgudinnan och Ellis Island (exkl.)
Idag tar vi tunnelbanan med vår svensktalande guide och gör en båtutflykt till Liberty Island och Ellis Island. Båten avgår från Battery Park och vi går i land på Liberty Island för att se en av världens mest berömda statyer, Frihetsgudinnan. Statyn var en gåva från Frankrike och skapades av den franske skulptören Bartholdi. Därefter fortsätter vi till Ellis Island som från 1892 till 1954 var New Yorks immigrationscentrum. En mycket stor del av landets befolkning kan spåra sina rötter till Ellis Island. Vi besöker immigrationsmuseet som har omfattande utställningar om hur invandringen format New York och landets karaktär. Under eftermiddagen återvänder vi med båt till Manhattan.

Dag 5. New York - Oslo
Även idag finns det tid för egna aktiviteter och upplevelser i denna spännande världsstad. Besök gärna Brooklyn Bridge Park och promenera sedan över en av världens längsta hängbroar. Parken ligger en kort promenad från Washington Street. Under promenaden längst med vattnet kan man inte missa den vackra utsikten över Manhattan. Senare på eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen. Ombord på flyget serveras middag och vi hinner sova några timmar.

Dag 6. Till avstigningsorten
På morgonen landar vi på Gardermoen. Här möter vår transferbuss upp för vidare resa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

16.990:-
Sista bokningsdag 14/1.
Begränsat antal platser.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa t/r
 • Måltider ombord till/från USA
 • Flygplatsskatter
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 4 frukostar
 • 2 halvdagsutflykter (dag 2 & 3) med svensktalande lokalguide
 • Entré till utsiktsplattformen Top of the Rock
 • Lokala skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil  680:-
  - Arvika, Charlottenberg  630:-
  - Kongsvinger  530:-
 • Enkelrum 4 nätter 5.400:-
 • Övriga måltider
 • Dricks
 • Ev. övriga entréer
 • ESTA/Inresetillstånd ca $14
 • Europeiska ERV Avb.skydd,
  ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkring)

Utflykt (dag 4):

(bokas vid anmälan)

• Frihetsgudinnan och Ellis Island
inkl. entré till Immigrationsmuseet 790:-

Flygbolag/tider: SAS
27/4 Oslo-New York 11.10-13.15
1/5 New York-Oslo 18.55-08.20 (+1)

Flygtiderna är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.
Tidsskillnad: -6 timmar

Reseledare:
Lill Ingmar Nilsson

Länkar:

www.westgateresorts.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523