Sök din resa

Södra England

6 dagar

29/8 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Vår resa till södra England bjuder på grönskande landskap och lantlig idyll där små byar ligger på rad bland böljande kullar med betande får – miljöer som tagna ur en brittisk TV-serie! Här finns också mängder av spännande historia och mytomspunna platser där storslagna slott och praktfulla trädgårdar varvas med imponerande universitetsstäder och fantastisk arkitektur. Swindon, som ligger mitt i det natursköna grevskapet Wiltshire, är en utmärkt bas för våra dagsutflykter.

Dag 1. Till Swindon
Avresa med SAS från Gardermoen till London. På flygplatsen Heathrow möts vi av vår svensktalande reseledare som är bosatt i England och följer med oss under hela resan. Efter en gemensam lunch besöker vi Windsor Castle som ligger på vägen mot Swindon. Windsor Castle är Storbritanniens största och kanske mest välkända slott som grundades av Vilhelm Erövraren på 1000-talet. Slottets äldre delar ger fortfarande intryck av den medeltida borg som ursprungligen skulle försvara normandernas herravälde över södra England och är idag ett av drottning Elisabeths officiella residens. Resan går vidare mot Swindon och vårt hotell Jurys Inn****. Här bor vi samtliga nätter och med promenadavstånd till centrum. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (18 mil)

Dag 2. Romarnas Bath
Efter frukost tar vi bussen till Bath, vackert belägen vid floden Avon. Orten räknas till en av Europas mest sevärda städer. Stad blev Bath redan 43 e.Kr. strax efter att romarna hade invaderat landet. De hälsosamma baden lockade hit romarna som uppförde förutom ett tempel också en imponerande badanläggning. Än idag bubblar 45 gradigt vatten upp ur jorden och staden har återigen blivit en populär hälso- och kurort. Vår reseledare guidar oss runt i denna vackra och sällsamma stad. Efter en gemensam lunch och tid på egen hand återvänder vi till Swindon. Kvällen fri. (15 mil)

Dag 3. Salisbury & Stonehenge
Efter frukost åker vi till Salisbury, känd för den storslagna gotiska katedralen från 1200-talet bestående av över 70 000 ton sten, 28 000 ton ek och 420 ton bly. Här förvaras bland annat ett av de fyra exemplaren av Magna Charta, ett avtal som slöts år 1215 mellan den engelske kungen, adeln och prästerna i landet. Avtalet ligger till grund för Englands parlament och är inspirationskälla till dagens fri- och rättighetslagar. Under en guidad rundvisning får vi veta mer om konst, klockor och kyrkans spira, som är Storbritanniens största. Efter en gemensam lunch åker vi till Stonehenge, ett av världens mest berömda förhistoriska monument vars namn betyder ”de hängande stenarna”. De mäktiga stenblocken restes troligen under bronsåldern för ca 4 000 år sedan. Platsen är omgärdad av mystik och historikerna tror att den har haft stor betydelse inom astronomi och också som kultplats. Efter ännu en underbar dag återvänder vi till Swindon. Kvällens middag serveras på en trevlig restaurang på gångavstånd från vårt hotell. (15 mil)

Dag 4. Oxford & Rousham Gardens
Även idag står det roliga utflykter på programmet. Det första målet för dagen är den anrika staden Oxford. Tillsammans med vår svensktalande reseledare upplever vi staden, som präglas av sitt månghundraåriga akademiska liv. Stadens världsberömda universitet består av 36 college, grundade mellan 1200- och 1500-talen. Äldst är University College och störst Christ Church College. De pampiga byggnaderna och miljöerna känns säkert igen från TV-serier som "Morse" – den sarkastiske, operaälskande kommissarien och "Lewis".  Efter en trevlig lunch ägnar vi eftermiddagen åt den vackra trädgården Rousham Gardens. Trädgården anlades i slutet av 1600-talet av William Kent och man har verkligen bevarat den väl åt eftervärlden. Vi återvänder till Swindon och vårt hotell. Kvällen fri. (14 mil)

Dag 5. Cotswold & Blenheim Palace
I dag beger vi oss nästan rakt norrut till det natursköna området Cotswolds, eller ibland kallat Cotswolds Hills. Här är kullarna grönare och fåren ulligare än någon annanstans. Området är vackert kuperat och här ligger många små byar – väldigt lika de vi ser i olika serier på TV. En av dessa små städer är Burford i den vackra Windrushdalen. Den breda huvudgatan är kantad av honungsfärgade gamla hus och stugor och leder sluttande ner mot floden Windrush. Vi njuter av staden och besöker också St John Baptist Church mitt i staden. Nästa stopp på vår resa är Stow-in-the World – en annan mysig stad i området. Staden är en typisk engelsk marknadsstad och har varit mycket betydelsefull för handeln med får. Här äter vi lunch tillsammans och får också en stund på egen hand. Eftermiddagen ägnar vi åt Blenheim Palace och dess vackra park. Blenheim Palace finns med på UNESCOs världsarvslista och är bl.a. känt för att Winston Churchill föddes här, men också för att ha en av Storbritanniens vackraste trädgårdar. Den nuvarande hertigen av Marlborough bor och lever på slottet. Efter en innehållsrik dag återvänder vi till Swindon och vårt hotell för att äta middag. (14 mil)

Dag 6. Till avstigningsorten
Efter frukost lämnar vi Swindon för att åter resa mot flygplatsen och påbörja vårt hemreseflyg. Vid ankomst till Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

11.790:-
Sista bokningsdag 15/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-London t/r
 • Bussrundresa
 • 5 hotellövernattningar
 • 3 middagar
 • 5 frukostar
 • 5 luncher
 • Utflykter, entréer och guidningar enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 5 nätter 2.200:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Europeiska ERV Avbeställningsskydd
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen)

Flygbolag/tider: Norwegian
29/8 Oslo - London   08.55-10.15
3/9 London - Oslo     15.00-18.05

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatter.
Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.jurysinns.com/hotels/swindon

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523