Sök din resa

Whiskyresa till Speyside

4 dagar

25/7 Flyg från Landvetter, Göteborg
Anslutningsbuss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 

Skottlands högland

Vi njuter av Skottlands högland med vacker natur, mysiga småstäder och whiskyprovningar. Det klara vattnet från floden Spey är en av ingredienserna i den berömda skotska whiskyn. Vi bor 3 nätter i Speysides huvudstad Elgin och hinner med 6 whiskydestillerier med tillhörande provningar och en ölprovning.

Dag 1. Till Aberdeen - Elgin
Avresa med flyg från Landvetter med mellanlandning i Amsterdam till Aberdeen. Vid ankomst väntar en buss för färd till Elgin, huvudort i Speyside. Här finns bl.a. Gordon&MacPhails whiskybutik, den största oberoende buteljeraren i Skottland med ett brett sortiment. På Johnstons Cashmere Heritage Centre hittar man allt som går att tillverka av ull och kaschmir. Vi installerar oss för 3 nätter på hotell The Mansefield Hotel****. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Elgin - Ballindalloch - Avimore - Inverness - Elgin
Vi inleder dagen med att besöka Glenlivet Distillery. Här får vi en guidad tur och provsmakning. Efter lunch på egen hand i Aviemore besöker vi det lilla intressanta ölbryggeriet Cairngorm. Här görs ale i flera olika stilar. Efter visning och provsmakning går färden mot Inverness där vi besöker Tomatin Distillery som en tid var ett av Skottlands största destillerier. Här producerar man Tomatin Single Malt Highland Scotch Whisky. Efter en provsmakning återvänder vi till Elgin. Kvällen fri.

Dag 3. Elgin - Forres - Keith - Elgin
Efter frukost beger vi oss ett par mil västerut till Benromach Distillery, ett av Skottlands minsta destillerier. Vi gör ett lunchstopp på Baxters outlet, där det finns en utmärkt butik för den som är intresserad av marmelad m.m. Vi fortsätter till staden Keith och Strathisla Distillery som anses av många vara ett av de vackraste destillerierna i Skottland. Strathislas maltwhisky är en viktig beståndsdel till Chivas Regal. Förutom denna kända blended whisky buteljeras även maltwhisky av hög kvalitet. Efter rundvisning och provsmakning tar vi oss tillbaka till Elgin där ytterligare ett besök väntar på Glen Moray Distillery. Kvällen fri.

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Huntly och Glendronach Distillery för en sista rundvisning och provsmakning. Efter en gemensam lunch på anrika Huntly Castle Hotel sätter vi kurs mot flygplatsen i Aberdeen som har mycket välsorterade butiker. Kanske blir det ett sista inköp innan flyget till Landvetter avgår. Vid ankomst till Landvetter väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

13.990:-
Sista bokningsdag 20/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Göteborg-Aberdeen t/r
 • Bussrundresa enl. program
 • 3 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 3 frukostar
 • 1 lunch
 • 6 whiskyprovningar
 • 1 ölprovning
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 3 nätter 1.590:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Karlstad, Grums, Säffle 680:-
  - Åmål, Vänersborg 630:-
 • Måltidsdrycker
 • ERV Avbeställningsskydd
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen) 

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Med förbehåll för eventuella ändringar.
Max 26 deltagare – boka tidigt!

Flygbolag/tider: KLM
25/7
Göteborg-Amsterdam 12.05-13.35
Amsterdam-Aberdeen 16.15-16.40

28/7
Aberdeen-Amsterdam 17.20-19.55
Amsterdam-Göteborg 21.15-22.45

Länkar:

www.themansefield.com
www.theglenlivet.com
www.cairngormbrewery.com
www.tomatin.com
www.benromach.com
www.maltwhiskydistilleries.com/strathisla/age-gate
www.glenmoray.com
www.glendronachdistillery.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523