Sök din resa

Wien & vackra Wachaudalen

5 dagar

31/8 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Följ med oss till Österrikes huvudstad Wien som bjuder på en härlig atmosfär. Donau delar staden i två delar med fina promenadstigar. Sevärdheterna ligger nära varandra och med gångavstånd till det mesta. Stadskärnan finns med på UNESCOs världsarvslista och är som ett stort utomhusmuseum. På programmet står bl.a. en stadsrundtur, en båtfärd på Donau, en traditionell Heurigenkväll och det praktfulla slottet Schönbrunn.

Dag 1. Till Wien

Direktflyg från Gardermoen till Wien. På flygplat­sen väntar transferbussen som tar oss till  Hotel Post***.  Här bor vi 4 nätter i de centrala delarna av Wien. Hotellet ligger på 5 minuters promenad från Stefansdomen. Närmaste tunnelbanestation heter Schwedenplatz och ligger bara 2 minuters promenad från hotellet. Kejsarpalatset Hofburg kan nås till fots på 10 minuter.  Shoppinggatan Kärntner Strasse ligger 800 m från hotellet. Första kvällen äter vi en gemensam middag på hotellets restaurang som serverar klassiska rätter från Wien.

Dag 2. Wachaudalen med båttur på Donau
Wachaudalen är ett av Österrikes bästa vinområden. Idag tar vi bussen till Melk, där vi besöker det praktfulla barockklostret som reser sig på en brant klippa vid Donau. Efter en gemensam lunch på klostrets restaurang byter vi färdmedel. Med båt glider vi fram i sakta mak genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vi stiger av båten i den idylliska staden Krems och återvänder med buss till Wien. Kvällen fri.

Dag 3-4. Wien
Under 2 dagar utforskar vi Wien på egen hand efter tycke och smak. Besök något av de berömda wienercaféerna för att avnjuta en god tårtbit och kaffe i vacker miljö, handla i affärerna längs Graben och Kärntnerstrasse eller ta en titt i Lipizzanerhästarnas stall. Från det gigantiska pariserhjulet, som står på nöjesfältet Prater, har man en fin utsikt över Wien. En av kvällarna åker vi till Grinzing för att äta middag på en vinstuga kallad Heurigen, ett typiskt österrikiskt värdshus. Här serveras vinbondens eget vin och österrikisk mat (exkl.).

Stadsrundtur & slottet Schönbrunn (exkl.)
Dag 3. Vår svensktalande lokalguide visar oss runt i sin stad. Längs den berömda gatan Ringstrasse ligger Operahuset, Burgteatern och Parlamentet. Andra sevärdheter är Belvederepalatset och givetvis den mest kända av dem alla – Stefansdomen som ligger mitt i staden. Efter lunch på egen hand samlas vi åter vid bussen och åker till slottet Schönbrunn, som ligger i stadens västra utkant. Slottet stod klart 1699 och var den habsburgska ättens sommarresidens. Här finns det också en imponerande slottspark och restauranger. Det kan vara intressant att känna till att det var i slottets ena festsal, som den blott 5-årige Wolfgang Amadeus Mozart höll sin första konsert. Vår svensktalande lokalguide tar oss med på en Grand Tour, d.v.s. rundvandring på slottet och därefter på en promenad i den vackra slottsparken.

Dag 5. Till avstigningsorten
Förmiddagen är fri för avkoppling på hotellet innan vi samlas för transfer till flygplatsen och hemreseflyg. Vid ankomst till Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


Pris:

8.990:-
Sista bokningsdag 22/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Wien t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 4 frukostar
 • 1 lunch
 • Entré och guidad rundvandring kloster Melk
 • Båttur Melk-Krems
 • Lokala skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 4 nätter 2.160:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Europeiska ERV Avbeställningsskydd
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen)

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur Wien och Grand Tour Schönbrunn
  med svensktalande lokalguide 830:-
 • Heurigenkväll med busstransfer & middag
  inkl. 1 glas vin 590:-

Flygbolag/tider: Norwegian
31/8 Oslo-Wien   11.50-14.05
4/9 Wien-Oslo     14.45-17.00

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatter.

Länkar:

www.arcotelhotels.com
www.hotel-post-wien.at

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523