Sök din resa

Berlin – julmarknadernas huvudstad

5 dagar

8/12 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Under adventstiden förvandlas den spännande världsmetropolen till ett paradis för julälskare! Med över 60 olika marknader är Berlin förmodligen den julmarknadstätaste staden i Tyskland. I det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad som årligen lockar många besökare till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum.

Känn doften av brända mandlar, glaserade äpplen och den speciella Berliner Currywurst. Samtidigt bjuder Berlin på ett hav av spännande små butiker, kaféer och restauranger. Och så finns det förstås KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus med sina 60.000 m2 överdådigt pyntade våningar. Oavsett vad man väljer att besöka under dessa dagar så räkna med att äta gott, handla julklappar och njuta av stämningen!

Dag 1. Till Berlin
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Sen ankomst till Hotel Ambassador*** i Berlin. Hotellet ligger ett stenkast från KaDeWe, ett av Europas största shoppingcenter och mängder med andra butiker längs Kurfürstendamm.

Dag 2-3. Berlin
Vi inleder vår vistelse med en 3-timmars stadsrundtur (exkl.), där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväxlande och spännande historia. På eftermiddagen samt hela nästa dag beger vi oss ut bland julmarknader, butiker och varuhus. En av kvällarna besöker vi en restaurang för en typisk ”Schnitzelkväll” (exkl.).

Så här års sjuder Berlin av julstämning med sina många olika julmarknader, var och en med sin speciella prägel beroende på vilken stadsdel man besöker. På gångavstånd från hotellet finns julmarknaden vid Kajser-Wilhelm-Gedächtniskirche med sin 20 m höga julgran och över 100 mysiga julbodar. Den största julmarknaden hittar man vid Jannowitzbrücke och Alexanderplatz i stadsdelen Mitte. På Friedrichstrasse, som är östra Berlins motsvarighet till Kurfürstendamm, finns fina butiker och juldekorationer. Julmarknaden vid Gendarmenmarkt lyses upp av fler än tusen små lampor och har en av Berlins vackraste och mest klassiska kulisser - tvillingkyrkorna Franska kyrkan och Tyska kyrkan med Berlins konserthus i mitten. Här hittar man allt från tyska juldelikatesser som glühwein och Berliner Pfannkuchen – glögg och en sorts munkar - till lokala glasblåsare, hantverkare som tillverkar sina produkter på plats och artister som underhåller på scen. (Obs! Entréavgift efter kl. 14.00). Mellan de gamla brygghusen ”Kulturbrauerei” i stadsdelen Prenzlauer Berg hittar man en romantisk julmarknad uppkallad efter Lucia och tillägnad de nordiska länderna med över 60 marknadsstånd. Förutom glühwein och rostade mandlar finns här skandinaviska specialiteter. Vill man uppleva något riktigt pampigt ska man besöka julmarknaden vid 1600-tals slottet Charlottenburg. Slottet agerar kuliss till en julmarknad som badar i romantiska ljusslingor och doftande granris.

Dag 4. Berlin – Lübeck – Travemünde
Vi lämnar Berlin efter frukost och färdas mot Lübeck. Här stannar vi ett antal timmar för bl.a. shopping. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg. Förboka gärna Captain’s dinner som inkluderar 3 drycker (läsk, öl, vin eller kaffe/te).

Dag 5. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift

 


Pris:

4.880:-
Boka senast 24/10.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • Båtresa Travemünde-Trelleborg
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 3 hotellövernattningar
 • 4 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
 • Enkelrum/insideshytt 1.280:-
 • Del i fönsterhytt 100:-
 • Buffet Captain’s dinner inkl. 3 drycker 299:-
 • Ev. övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur 120:-
 • Schnitzelkväll inkl. 1 dryck 290:-

Länkar:

www.sorat-hotels.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523