Sök din resa

Jul på Koberg Slott

Dagstur

23/11 Buss Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda

 

En av årets mest exklusiva julmässor äger rum på Koberg slott i Västergötland, 2 mil söder om Trollhättan. Slottet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet och fick sitt nuvarande utseende under 1800-talets slut då en omfattande renovering genomfördes. Slottet är idag i privat ägo. Här kan du vandra runt i en riktigt anrik miljö fylld med marschaller och eldar.

Julmässan som äger rum i slottets ekonomibyggnader är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här finner vi alltifrån smide, halmslöjd, ljusstöpare, smeder, keramiker till sömnad och träslöjd. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud, bara det en anledning till att besöka mässan. Och du köper direkt av hantverkaren. I den välfyllda matboden hittar du alla julens läckerbitar såsom korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött med mera. När du har vandrat runt på mässan i några timmar så känner du säkert suget efter lite gott kaffe med hembakat bröd, då är det bara att vända kosan mot mässans kafé för en stunds vila och fika.

Koberg slott kommer även att hålla sitt museum med vagnar och seldon från svunna tider öppet under mässan, det är i sig en av mässans huvudattraktioner.

Avresa från Värmland på morgonen. Vid lunchtid kommer vi till Koberg där vi serveras gröt och skinksmörgås. Hemresa kl. 16.00.  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

690:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Entré till julmässan på Koberg slott
  • Gröt med skinksmörgås, kaffe & pepparkaka
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 50:-

Bussen avgår från:
Karlstad kl. 08.30
Grums kl. 09.00
Säffle kl. 09.30
Åmål kl. 09.50
Mellerud kl. 10.15

Länkar:

www.svenska-slottsmassor.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523