Sök din resa

Köpenhamns julmarknad

4 dagar

9/12 Buss Säffle-Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Oslo

 

När julen närmar sig fylls Köpenhamn av julmarknader för alla smaker. Marknaderna är en fantastisk möjlighet att köpa presenter och godsaker medan man njuter av den mysiga julstämningen. Danskarna älskar julen och Köpenhamn är en mycket speciell julstad.

Dag 1. Till Oslo
Avresa enligt resebevis med rast efter vägen, under eftermiddagen når vi Oslo. Ombordstigning på DFDS Seaways fartyg mot Köpenhamn. Ombord installerar vi oss i 2-bäddshytter med golvstående sängar, belägna över bildäck.

Gemensamt julbord står uppdukat för oss efter avgång, till middagen ingår ett glas öl eller vin. Fartyget erbjuder en mängd olika nöjesalternativ för hela familjen. Luta dig tillbaka i baren och läppja på din favoritdrink eller dansa hela natten lång på dansgolvet. I taxfreebutiken Sea Shop hittar vi alltid bra priser på allt ifrån märkeskläder, parfym och kosmetika till leksaker, godis, tobak och drycker.

Dag 2. I Köpenhamn
Innan vi lägger till i Köpenhamn tar vi del av fartygets stora frukostbuffé. Köpenhamn är en ungdomlig – men samtidigt gammal och historisk - stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar man kan ha på en storstad. Vi börjar dagen med en guidetur av centrala Köpenhamn. Vår rundtur avslutas på hotell Scandic Copenhagen**** där vi checkar in för en natt. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand i Dronningens by.

I Köpenhamn finns flera julmarknader, som passande kan kombineras med julhandel i stadens julpyntade centrum. Samtliga julmarknader slår upp portarna kl. 11.00 och stänger kl. 19.00, förutom Tivoli som håller kvällsöppet fram till kl. 23.00.

Köpenhamns största och kanske mysigaste julmarknad hittar vi på Tivoli. Ett 50-tal julpyntade bodar slingrar sig längs gångarna på Tivoli och bågnar av nybrända mandlar, nyfriterade klenäter, varma rätter och massor av julpynt. De flesta av Tivolis attraktioner, nöjen och restauranger är öppna under hela julmarknaden. Naturligtvis massor av julljus, julgranar, julbodar, karuseller och attraktioner. Allt som hör till julen och lite till. Förberedelsen till julmarknaden tar 2 månader, men så blir det ju också uppsatt över 450 000 julgransljus, 1100 julgranar och massor av julbodar. Bara i pilträden vid Tivolisjön är det 300 000 ljus som det tar 2 elektriker 3 veckor att få på plats.

Dag 3. I Köpenhamn
Efter en stadig frukostbuffé väntar Köpenhamn på att utforskas. På Axeltorv, inte långt från Tivoli hittar vi H.C. Andersens lilla julmarknad med sina julbodar tomtar och julmusik. Julmarknad på Højbro Plads ligger mitt i centrum, i hörnet av shoppinggatorna Strøget och Købmagergade. Här utlovas gammal hederlig julstämning med mysiga bodar, glittrande julbelysning och tomtenissar. I Köpenhamns hjärta hittar du julmarknaden på Kongens Nytorv. Ta en paus från shoppingturen på närliggande Strøget och njut av julstämningen och julutsmyckningen på Hotel D’Angleterres och Magasins fasader – en upplevelse i sig. Nyhavn lockar besökare året om, i december pyntas det med julbodar och stämningsfull julbelysning.

Vi samlas åter på eftermiddagen för återresa med DFDS Seaways fartyg mot Oslo. Åter en trevlig kväll väntar oss ombord.

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter vår sjöfrukost anländer vi till Oslo och återresan med rast efter vägen påbörjas.  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

2.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Guidad rundtur
 • 1 hotellövernattning
 • 1 julbord inkl. 1 dryck
 • 3 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum/insideshytt 950:-
 • Enkelrum/utsideshytt 1200:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt 250:- 
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 150:-

Avgår barnrabatt:

 • Barn 0-3 år  -1000:-
 • Barn 4-11 år  -800:-

DFDS: Crown Seaways / Pearl Seaways
Oslo-Köpenhamn 16.30-09.45
Köpenhamn-Oslo 16.30-09.45

Länkar:

www.tivoli.dk
www.visitdenmark.se
www.dfdsseaways.se
www.scandichotels.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523