Sök din resa

Burg & Lübeck med julmarknader

4 dagar

11/12 Buss Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Göteborg

 

Fyll på ditt julskafferi och fynda till förmånliga priser i Tyskland! Charmiga Burg på ön Fehmarn är vackert julpyntad och har ett mysigt centrum, bra butiker med gränshandel och trevliga restauranger. Julmarknaden är en av Tysklands yngsta marknader med ett 40-tal marknadsstånd.

Lübeck har den mest kända julmarknaden i Tyskland och är klädd i julens alla färger och ljus med pampiga dekorationer på Rådhustorget. Breite Strasse är gågatan där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas. Passa på att njuta av ett julbord på återresan ombord på Stena Line.

Dag 1. Till Burg
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden på ön Fehmarn. Färden fortsätter till Burg som ligger strax söder om Puttgarden. Här gör vi oss hemmastadda för 2 nätter på hotell Burg-Klause***. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet. (75 mil)

Dag 2. I Burg
Under förmiddagen åker vi till Calles där det ges tillfälle till inköp och lastning i bussen. Det finns fler butiker runt omkring på gångavstånd. Resten av dagen och kvällen spenderas på egen hand. Vårt hotell har perfekt läge med 5 minuters promenad till det julpyntade torget där julmarknadsstånden breder ut sig. Julmusiken och dofterna får oss alla att komma i julstämning. Denna kväll äter vi middag på egen hand på någon av de mysiga restaurangerna i centrum.

Dag 3. Burg - Lübeck - Kiel
Efter frukost reser vi vidare till Lübeck där vi besöker den traditionella julmarknaden på Rådhustorget och gågatan Breite Strasse. Här upplever vi den tyska julstämningen och njuter av stadens historiska atmosfär. Utbudet av hantverk, juldekorationer, julgodis, stekta äpplen, varma och kalla drycker är rikt. På torget kring Rådhuset finns över 200 marknadsstånd som erbjuder allt från juldekorationer till brända mandlar och rykande glögg. Mitt emot Rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan. Mot en liten entréavgift kan man besöka konsthantverksmarknaden i den vackra St. Petrikyrkan. Mer än 50 konsthantverkare från norra Tyskland ställer ut sina alster i den 800 år gamla kyrkan. I det stämningsfulla kyrkorummet hittas varor som keramik, träarbeten, textilkonst, smycken, glas, bärnsten, ull- och vävarbeten, akvarellmåleri, klassiska leksaker m.m. På den medeltida gården utanför kyrkan finns förfriskningar att tillgå. Under eftermiddagen lämnar vi Lübeck och reser mot Kiel för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Göteborg. Insides 2-bäddshytter med över- och underslag finns reserverade för oss högt upp i båten. Vill man njuta av julens alla läckerheter kan man förboka en julbuffé all inclusive som innehåller dryck, kalla och varma rätter samt smarriga desserter. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud. (18 mil)

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

 

 

 


Pris:

5.450:-
Sista bokningsdag 23/10

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • Båtresa Kiel-Göteborg
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf
 • 2 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 3 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avb.skydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum/enkelhytt utan fönster 1.170:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster 1.770:-
 • Insideshytt med golvbäddar 90:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf 120:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 180:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck  409:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Reservation för ev. ändringar i programmet.

Tidtabell/Fartyg:
Stena Germanica
13/12 Kiel-Göteborg 17.45-09.15

Länkar:

www.burg-klause.de
www.calle.dk/info/Burg
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523