Sök din resa

Kiels julmarknad

3 dagar

25/11
Buss Sunne-Kil-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

2/12
Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

4/12
Buss Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Brålanda-Göteborg

11/12
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

 

Jul, jul, strålande jul. Kickstarta julfirandet med en mysig julmarknad. Stäm träff med vänner och familj, njut av stämningen, de vackra hantverken, polkagrisarna, glöggen och de brända mandlarna. Den stora gågatan Holstenstraße är beläget endast 100 m från terminalen och det är bara några minuters promenad till julmarknaden och affärscentret Sophienhof med över 100 butiker. Strosa omkring i den pyntade innerstaden och njut av stämningsfull belysning, julmelodier, läckra dofter och kulinariska läckerheter som sprider sig bland julbodarna.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Efter middagen ges tillfälle att utforska fartyget på egen hand.

Dag 2. I Kiel
Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Under vår vistelse i Kiel har vi tillgång till hytterna, så vi kan gå och komma som vi vill under dagen. För de som önskar gör vi en tur med vår buss till köpcentret CITTI-PARK strax utanför Kiel. Bussen avgår från terminalen efter ankomsten till Kiel. På CITTI-PARK finns ett 80-tal butiker i olika branscher, allt från skor, kläder, leksaker till mat och dryckesvaror. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant för engångsemballage som burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. De flesta butiker tar VISA/MasterCard, även uttagsautomat finns (ingen valutaväxling finns ombord). Inköpta varor lastas direkt i bussen och återfås vid hemkomsten. Vår buss tar oss åter tillbaka till terminalen.

Utefter den långa gågatan Holstenstraße hittas julmarknadsbodarna samt affärscentret Sophienhof med ett brett utbud av butiker. På promenadavstånd hittar vi Rathausplatz och Asmus-Bremer-Platz med sina bodar. Strosa omkring i den pyntade innerstaden och njut av stämningsfull belysning, julmelodier, läckra dofter och kulinariska läckerheter som sprider sig bland julbodarna.

Återresa från Kiel enl. tidtabell, samma hytter som på utresan. Vi rekommenderar att ni förbokar middagen till hemresan, då garanteras bord till den sittning Ni önskar. Bufférestaurangen Taste erbjuder julbordsbuffé inkl. dryck som vin-öl-läsk samt kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris från:

1.490:-                                       

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar ombord
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • 4/12 + 11/12 weekendtillägg 800:-
 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck 409:-
 • Julbordsbuffé 4-15 år 199:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 100:-

 • Avgår barnrabatt   0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Påstigning kan ske på mellanliggande orter.
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Tidtabell onsdagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Tidtabell fredagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 17.45-09.15

Stena Germanica:
2/12, 4/12

Stena Scandinavica:
Övriga datum

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523