Sök din resa

Kiels julmarknad

3 dagar


2/12
Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

4/12
Buss Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Brålanda-Göteborg

 

Res tryggt med oss!

Under sensommaren och hösten kommer gruppstorlekarna att vara begränsade så att rekommenderade avstånd inom bussen kan bibehållas. I buss av standardstorlek (50 säten) innebär detta att gruppen blir c:a 20-30 personer, beroende på bokningarna. Samtliga resenärer kommer att få angivna platser i bussen, som behålles under hela resan.

Du som resenär har ett stort individuellt ansvar. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Handsprit finns i samtliga bussar, vidare rengörs bussarna noga på daglig basis.


Uppdatering av våra Kielkryssningar!

I Tyskland krävs numer munskydd i alla butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel. Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Frukost serveras enligt tidsbestämda sittningar för att minimera ev. smittspridning och en ökad säkerhet för alla. Varje resenär får en separat voucher/biljett med klockslag som skall lämnas i frukostmatsalen.

För de som förbokat buffémiddag serveras en 3-rätters buffémeny, med minimum 2 olika val av förrätt / huvudrätt samt dessert. Rätterna serveras på tallrik (d.v.s. ingen självplock av maten)

I fartygets Café serveras s.k. "puck-rätter", såsom dagens, hamburgare, sallader och smörgåsar. Fartygets à la Carte-restaurang är stängd.

Ombord finns endast en bar öppen, antingen Riva Bar eller C-View. I baren kommer all servering att vara på flaska, det innebär att öl / vin serveras på flaska med glas på sidan. Utbudet av drinkar är minimerat till 6 olika. Beställda drinkar serveras på bricka inkl. glas, is, frukt, sprit, servett och mixer. En broschyr "Guide till att mixa din egen drink" medföljer. Samtliga fartyg är kontantfria. All underhållning ombord är inställd.

Detta gör Stena Line ombord:

Säkerhet är alltid vår första prioritet!
När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 • Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.
 • Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.
 • Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.
 • Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.
 • Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.
 • Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.
 • Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

Jul, jul, strålande jul. Kickstarta julfirandet med en mysig julmarknad. Stäm träff med vänner och familj, njut av stämningen, de vackra hantverken, polkagrisarna, glöggen och de brända mandlarna. Den stora gågatan Holstenstraße är beläget endast 100 m från terminalen och det är bara några minuters promenad till julmarknaden och affärscentret Sophienhof med över 100 butiker. Strosa omkring i den pyntade innerstaden och njut av stämningsfull belysning, julmelodier, läckra dofter och kulinariska läckerheter som sprider sig bland julbodarna.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Efter middagen ges tillfälle att utforska fartyget på egen hand.

Dag 2. I Kiel
Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Under vår vistelse i Kiel har vi tillgång till hytterna, så vi kan gå och komma som vi vill under dagen. För de som önskar gör vi en tur med vår buss till köpcentret CITTI-PARK strax utanför Kiel. Bussen avgår från terminalen efter ankomsten till Kiel. På CITTI-PARK finns ett 80-tal butiker i olika branscher, allt från skor, kläder, leksaker till mat och dryckesvaror. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant för engångsemballage som burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. De flesta butiker tar VISA/MasterCard, även uttagsautomat finns (ingen valutaväxling finns ombord). Inköpta varor lastas direkt i bussen och återfås vid hemkomsten. Vår buss tar oss åter tillbaka till terminalen.

Utefter den långa gågatan Holstenstraße hittas julmarknadsbodarna samt affärscentret Sophienhof med ett brett utbud av butiker. På promenadavstånd hittar vi Rathausplatz och Asmus-Bremer-Platz med sina bodar. Strosa omkring i den pyntade innerstaden och njut av stämningsfull belysning, julmelodier, läckra dofter och kulinariska läckerheter som sprider sig bland julbodarna.

Återresa från Kiel enl. tidtabell, samma hytter som på utresan. Vi rekommenderar att ni förbokar middagen till hemresan, då garanteras bord till den sittning Ni önskar. Bufférestaurangen Taste erbjuder julbordsbuffé inkl. dryck som vin-öl-läsk samt kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris från:

1.490:-                                       

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
  med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar ombord
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • 4/12 weekendtillägg 800:-
 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck 314:-
 • Julbordsbuffé 4-15 år 199:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 100:-

 • Avgår barnrabatt   0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Påstigning kan ske på mellanliggande orter.
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

I Tyskland krävs numer munskydd i butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel.
Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Fartyg: Stena Germanica

Tidtabell onsdagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Tidtabell fredagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 17.45-09.15

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523