Sök din resa

Lübecks julmarknad med Stena Line

3 dagar

27/11
Buss Sunne-Kil-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

9/12
Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg


Julmarknaden i Lübeck är norra Tysklands största julmarknad, som år efter år lockar tusentals besökare. Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom Rådhuset på torget.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Efter middagen ges tillfälle att utforska fartyget på egen hand.

Dag 2. I Lübeck
Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Från terminalen i Kiel har vi ca 90 minuters resa till Lübeck. Julmarknaden på Rådhustorget i Lübeck har en lång tradition. För mer än 350 år sedan omtalades den för första gången, i dag äger den även rum på gågatan Breite Strasse och på Koberg. Här upplever vi den tyska julstämningen och njuter av stadens historiska atmosfär. Utbudet av hantverk, juldekorationer, julgodis, stekta äpplen, varma och kalla drycker är rikt.

På torget kring Rådhuset finns över 200 marknadsstånd som erbjuder allt från juldekorationer till brända mandlar och rykande glögg. Mitt emot Rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan. Här finner vi specialiteter, som vi inte annars kan få. I det nya stilfulla Arkadcaféet kan vi njuta av anblicken av den glittrande julmarknaden, den berömda Niederegger-nöttårtan, en doftande marsipancappucino eller ett läckert stekt äpple med Niedereggers marsipanfyllning - ett himmelskt nöje!

Mot en liten entréavgift kan man besöka konsthantverksmarknaden i den vackra St. Petrikyrkan. Mer än 50 konsthantverkare från norra Tyskland ställer ut sina alster i den 800 år gamla kyrkan. I det stämningsfulla kyrkorummet hittas varor som keramik, träarbeten, textilkonst, smycken, glas, bärnsten, ull- och vävarbeten, akvarellmåleri, klassiska leksaker m.m. På den medeltida gården utanför kyrkan finns förfriskningar att tillgå. Hantverksmarknaden i Heiligen-Geist-Hospital är värt ett besök. Här hittar vi bl.a. keramik, handvävda ting, sidenkonst, porslin och glas. För trötta ben finns en våffelstuga med nygräddade våfflor, café med soppa och smörgåsar samt försäljning av glögg och vin för de frusna.

Under eftermiddagen lämnar vi Lübeck och reser mot Kiel och köpcentret Citti för en snabbvisit. Tillfälle ges till förmånliga inköp av öl och vin som lastas direkt i bussen. Åter mot terminalen för ombordstigning, hytter som på utresan. Ännu en trevlig kväll ombord väntar.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris från:

1.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar ombord
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • 27/11 weekendtillägg 800:-
 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt m. golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt m. golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck 409:-
 • Julbordsbuffé 4-15 år 199:-
 • Avbeställningskydd mot sjukdom 100:-
 • Avgår barnrabatt   0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).

Påstigning kan ske på mellanliggande orter.
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

27/11, Stena Scandinavica
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 17.45-09.15

9/12, Stena Scandinavica
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.com

www.luebeck-turism.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523