Sök din resa

Lübecks julmarknad med Stena Line

3 dagar


9/12
Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

 

Res tryggt med oss!

Under sensommaren och hösten kommer gruppstorlekarna att vara begränsade så att rekommenderade avstånd inom bussen kan bibehållas. I buss av standardstorlek (50 säten) innebär detta att gruppen blir ca 20-30 personer, beroende på bokningarna. Samtliga resenärer kommer att få angivna platser i bussen, som behålles under hela resan.

Du som resenär har ett stort individuellt ansvar. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Handsprit finns i samtliga bussar, vidare rengörs bussarna noga på daglig basis.


Uppdatering av våra Kielkryssningar!

I Tyskland krävs numer munskydd i alla butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel. Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Frukost serveras enligt tidsbestämda sittningar för att minimera ev. smittspridning och en ökad säkerhet för alla. Varje resenär får en separat voucher/biljett med klockslag som skall lämnas i frukostmatsalen.

För de som förbokat buffémiddag serveras en 3-rätters buffémeny, med minimum 2 olika val av förrätt / huvudrätt samt dessert. Rätterna serveras på tallrik (d.v.s. ingen självplock av maten)

I fartygets Café serveras s.k. "puck-rätter", såsom dagens, hamburgare, sallader och smörgåsar. Fartygets à la Carte-restaurang är stängd.

Ombord finns endast en bar öppen, antingen Riva Bar eller C-View. I baren kommer all servering att vara på flaska, det innebär att öl / vin serveras på flaska med glas på sidan. Utbudet av drinkar är minimerat till 6 olika. Beställda drinkar serveras på bricka inkl. glas, is, frukt, sprit, servett och mixer. En broschyr "Guide till att mixa din egen drink" medföljer. Samtliga fartyg är kontantfria. All underhållning ombord är inställd.

Detta gör Stena Line ombord:

Säkerhet är alltid vår första prioritet!
När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 • Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.
 • Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.
 • Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.
 • Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.
 • Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.
 • Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.
 • Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

Julmarknaden i Lübeck är norra Tysklands största julmarknad, som år efter år lockar tusentals besökare. Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom Rådhuset på torget.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Efter middagen ges tillfälle att utforska fartyget på egen hand.

Dag 2. I Lübeck
Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Från terminalen i Kiel har vi ca 90 minuters resa till Lübeck. Julmarknaden på Rådhustorget i Lübeck har en lång tradition. För mer än 350 år sedan omtalades den för första gången, i dag äger den även rum på gågatan Breite Strasse och på Koberg. Här upplever vi den tyska julstämningen och njuter av stadens historiska atmosfär. Utbudet av hantverk, juldekorationer, julgodis, stekta äpplen, varma och kalla drycker är rikt.

På torget kring Rådhuset finns över 200 marknadsstånd som erbjuder allt från juldekorationer till brända mandlar och rykande glögg. Mitt emot Rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan. Här finner vi specialiteter, som vi inte annars kan få. I det nya stilfulla Arkadcaféet kan vi njuta av anblicken av den glittrande julmarknaden, den berömda Niederegger-nöttårtan, en doftande marsipancappucino eller ett läckert stekt äpple med Niedereggers marsipanfyllning - ett himmelskt nöje!

Mot en liten entréavgift kan man besöka konsthantverksmarknaden i den vackra St. Petrikyrkan. Mer än 50 konsthantverkare från norra Tyskland ställer ut sina alster i den 800 år gamla kyrkan. I det stämningsfulla kyrkorummet hittas varor som keramik, träarbeten, textilkonst, smycken, glas, bärnsten, ull- och vävarbeten, akvarellmåleri, klassiska leksaker m.m. På den medeltida gården utanför kyrkan finns förfriskningar att tillgå.

Under eftermiddagen lämnar vi Lübeck och reser mot Kiel och köpcentret Citti för en snabbvisit. Tillfälle ges till förmånliga inköp av öl och vin som lastas direkt i bussen. Åter mot terminalen för ombordstigning, hytter som på utresan. Ännu en trevlig kväll ombord väntar.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

1.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar ombord
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt m. golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt m. golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck 314:-
 • Julbordsbuffé 4-15 år 199:-
 • Avbeställningskydd mot sjukdom 100:-
 • Avgår barnrabatt   0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).

I Tyskland krävs numer munskydd i butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel.
Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Påstigning kan ske på mellanliggande orter.
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Tidtabell, Stena Scandinavica:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15    
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.com

www.luebeck-turism.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523