Sök din resa

Rostocks julmarknad

3 dagar

9/12 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Rostock är en fantastisk hansastad med vacker arkitektur. Hela Gamla stan och Kröpeliner Strasse blir som vackrast när de pryds av glittrande juldekorationer och fylls med många marknadsstånd och julattraktioner. Här finner vi allt en traditionell tysk julmarknad har att erbjuda samt många trevliga pubar och restauranger.

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster efter vägen. Vi åker med färjan Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Under överfarten finns tid för mat och shopping. Vi bor 2 nätter på Intercity Hotel Rostock***, som ligger vid centralstationen med ca 15 minuters promenad till centrum. Hotellet har restaurang och erbjuder sina gäster gratis biljetter till kollektivtrafiken i Rostock.

Dag 2. I Rostock
Efter frukost åker vi till Calles där det ges tillfälle till inköp och lastning i bussen. Sedan finns det gott om tid att strosa omkring på julmarknaden, som sträcker sig längs gågatan från Rådhuset till stadsporten Kröpeliner Tor. Vackert pyntade bodar lockar med försäljning av glögg, närproducerade delikatesser och allehanda julpynt. Barnen har möjlighet att träffa tomten och kända sagofigurer på torget Neuer Markt, där man har byggt upp en sagoslottsscen. Här finns också det 40 m höga pariserhjulet som erbjuder en imponerande utsikt över gamla staden, Warnow och hamnen.

Dag 3. Till avstigningsorten
Efter frukost tar vi morgonfärjan till Gedser i Danmark. Färden går sedan via Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.


Pris:

3.530:-
Sista bokningsdag 12/10.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 2 hotellövernattningar
  • 2 frukostar
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avb.skydd mot sjukdom 200:-
  • Enkelrum 2 nätter 720:-

Länkar:

www.intercityhotel.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523