Sök din resa

Adventskonsert i Blå hallen med Birkakryssning

2 dagar

29/11 Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Krhmn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 

Adventskonserten i Blå hallen, Stockholms Stadshus, är ett av landets största årliga konsertevenemang. Konserten bjuder på allt från de högtidliga sångerna via lekfulla och fartfyllda inslag, till det stämningsfullt traditionella julsångerna. Kvällen avslutas med middag och dans ombord Birka som kryssar till Mariehamn.

Dag 1. Till Stockholm
Avresa enligt resebevis med rast efter vägen, ankomst till Stockholm och Blå hallen under eftermiddagen. Blå hallen kommer att visa upp sin bästa sida under denna konsert. Det blir en försmak av juletiden i form av både nya och traditionella julsånger, som toppas av en magisk ljussättning. Vi har numrerade platser på rad 8-13, konserten börjar kl. 16.00 och varar ca 1 timme. Medverkande: Stockholm Singers, Helene Stureborgs Kammarkör, Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör, Stockholm Concert Orchestra, Henriikka Gröndahl, sopran, Lars Johansson Brissman, baryton, Jonas Lundblad, orgel, Balettakademin, Helene Stureborg, dirigent, Bo Aurehl, dirigent och programvärd. Efter konserten reser vi till Birkaterminalen för ombordstigning.

Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur du bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4, 7-9. Kvällens 3-rätters middag med menyval, serveras vid sittande bord i restaurang Compagniet. Dryck till maten beställs och betalas ombord. Efter middagen är kvällen fri för egna aktiviteter.

I danssalongen Backstage är stämningen hög och dansstilarna många. Varför inte bara slå sig ner i Seglarbaren eller i The Lobby, här bjuder kryssningsvärdarna på både underhållning, sång och musik. På Terrassen, Sveriges största vinterträdgård på däck 10, är det alltid 27 grader varmt. Här kopplar vi av med sol och bad, bastu, jacuzzi och solstolar omgivna av lummig medelhavsgrönska. Under vår mörkaste årstid kan det vara skönt att få pigga upp sig med lite solterapi. I Freeport Shopping hittar vi riktigt bra erbjudanden på parfym, kosmetik, drycker, godsaker och leksaker.

Dag 2. Till avstigningsorten
Den stora frukostbuffén står uppdukad i restaurang Sjösalen mellan 07.30-10.00. Även på återresan erbjuds det underhållning, dans, taxfreeförsäljning m.m. Inseglingen i Stockholms skärgård njuter man bäst av från Panoramabar på däck 10. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Stockholm och därefter hemresa med rast.

 

 


Pris:

1.090:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Entrébiljett till Blå hallen
 • Kryssning Stockholm-Mariehamn t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 3-rätters kryssningsmeny
 • Frukostbuffé
 • Underhållning ombord
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i 2-bädds fönsterhytt, standard 200:-
 • Enkelhytt utan fönster 175:-
 • Enkelhytt med fönster 400:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 50:-

Påstigning kan ske på mellanliggande orter. Giltig ID-handling krävs för nordiska medborgare, körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt ID-kort eller SIS-godkänd legitimation. Antalet platser är begränsat.

Åldersgräns utan målsman 23 år.

Tidtabell M/S Birka:
Fartyget avgår kl. 18.00, åter dag 2 kl. 14.00.

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523