Sök din resa

Höga Kusten & Härnösand

3 dagar

Birka Cruises har tyvärr lagt till för gott. Rederiet har valt att lägga ner sin verksamhet p.g.a av rådande omständigheter.

Vi kommer att kontakta alla våra resenärer för återbetalning i turordning utifrån avresedatum.

Ha gärna bank, konto och clearingnummer till hands.

 

17/8 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm


Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och skogar. Upplev den vackra Norrlandskusten både från land- och sjösidan under en alldeles unik kryssning. Kryssningen toppas av alla upplevelser ombord med härliga trerättersmiddagar, aktiviteter för alla smaker, underhållning, spa och ljusa sommarkvällar.

Dag 1. Till Stockholm
Avresa under morgonen/förmiddagen med rast efter vägen, ankomst till Stockholm under eftermiddagen. Ombordstigning och avgång kl. 17.00 mot Härnösand. Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur vi bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4-9. Under kvällen bjuder befälhavaren in till Captain´s cocktailparty samt presenterar besättningen ombord. Varje kväll blir vi serverade 3-rätters middagar vid sittande bord (exkl. dryck). Kvällarna avslutas med kryssningsvärdens program, shopping och dans.

Dag 2. Höga Kusten med Härnösand
Frukostbuffén står uppdukad innan vi lägger till i Härnösand, Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget lägger till med promenadavstånd till centrum. Promenera på egen hand bland småbåtshamnar och väl bevarade trähus. Fartyget erbjuder även skyttelbussar som trafikerar hamnen-centrum. För att uppleva mer av Höga Kusten rekommenderas fartygets guidade utflykter, dessa förbokas vid bokningstillfället.

Efter en trevlig dag i land, väntar middagen ombord. När vi kastat loss från Härnösand ser vi den vackra Norrlandskusten från ett helt annat perspektiv. I stilla mak kryssar vi inomskärs via Sannasundet till Högakustenbron. Hängbron över Ångermanälven är ett av Sveriges högsta byggnadsverk, med en höjd på 180 meter ovan vattenytan. Golden Gate Bridge i San Francisco stod som förebild till detta mäktiga byggnadsverk. Kryssningen fortsätter via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaö. I höjd med Skagsudde lägger befälhavaren om kursen och vi fortsätter kryssningen mot Stockholm.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i fartygets spa-anläggning på däck 10. Innan vi lägger till vid 14-tiden, har vi en fin insegling genom den svenska skärgården. En trevlig kryssning är över och på terminalen väntar vår buss, som tar oss åter mot Värmland.

Kryssningsrutt: Ankomst Avgång
Dag 1, Stockholm   17.00
Dag 2, Härnösand 10.30 16.00
Dag 3, Stockholm 14.00  

 

  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

3.480:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 2 x 3-rätters middagar
 • 1 frukost
 • 1 brunch
 • Underhållning och aktiviteter ombord

Tillägg per person:

 • Avb.skydd mot sjukdom 200:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, standard 640:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, komfort 900:-
 • Enkelhytt/insides 1.860:-
 • Enkelhytt/fönster, standard 3.130:-
 • Enkelhytt/fönster, komfort 3.660:-

Utflykter:

Klicka här för utflyktsprogram
Tidig bokning rekommenderas. Begränsat antal platser!

Giltig ID-handling krävs för nordiska medborgare, körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt
ID-kort eller SIS-godkänd legitimation.
Antalet platser är begränsat.
Åldersgräns utan målsman 23 år.
Menyer presenteras längre fram.

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523