Sök din resa

Kielkryssningar

3 dagar

5/8
Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

14/8
Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

2/9
Buss Karlstad-Grums-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

7/10
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

Uppdatering av våra Kielkryssningar!

För att minimera risken för smittspridning serveras ingen buffé ombord på färjorna. Gäller såväl frukost- som middagsbufféer.

Både middag och frukost intas i fartygets café (brickmiddag/frukost). Till middag erbjuds bl.a.hamburgare, en kött-/ fiskrätt samt lättare rätter (med reservation för ändring).

Servicen ombord kommer att vara reducerad en period framåt. Detta innebär att öppettiderna i fartygets shop är begränsade, ingen underhållning kommer att finnas samt Nöjeskryssarna är inställda.

(De resenärer som förbokat och betalt sina middagar kommer resebyrån att kontakta för återbetalning.)

Detta gör Stena Line ombord:

Säkerhet är alltid vår första prioritet!
När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 • Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.
 • Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.
 • Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.
 • Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.
 • Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.
 • Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.
 • Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19


På en kryssning till Kiel har man två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.

Restaurang Taste är en modern all inclusive buffétrestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Metropolitan heter fartygets à la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Spara en slant och förboka middagarna vid bokningstillfället, då ombord priset på buffén är dyrare. Dessutom garanteras bord till den sittningen ni önskar. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. I Kiel
Stora frukostbuffén står uppdukad ombord innan vi lägger till i central Kiel. Vi har tillgång till hytterna hela dagen under vårt uppehåll i Kiel. Vår buss tar oss bekvämt till köpcentret Citti Park, avresa från terminalen direkt efter ankomsten.

Shoppingcentret har ett 90-tal butiker med bl.a. Media Markt, Intersport, Rossmann, H&M, Deichmann samt caféer och restauranger. Stormarknaden Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Chark- och fiskavdelning, frukt & grönt och en ostavdelning med hundratals sorter.

Alla världens stora vinländer finns rikt representerade, över 2 000 viner finns i sortimentet. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Servicenivån är hög, atmosfären vänlig, priserna låga med fokus på hög kvalitet. Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker.

Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant på engångsemballage för burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. På Citti Markt accepteras svenska kronor, American Express, MasterCard samt Visa.

Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof. Återresa från Kiel enligt tidtabell, med samma hytter som på utresan. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

Dag 3. Till avstigningsorten
Kl. 09.15 är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift


Pris:

Onsdagar     1.390:-
Fredagar      1.690:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar
 • Buss till Citti Park
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Smörgåsbord barn 4-15 år 158:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 100:-

 • Avgår barnrabatt   0-3 år  -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år  -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Tidtabell onsdagar:
Göteborg-Kiel    18.45-09.15
Kiel-Göteborg    18.45-09.15

Tidtabell weekend:

Göteborg-Kiel    18.45-09.15
Kiel-Göteborg    17.45-09.15


Stena Scandinavica:
5/8, 2/9
Stena Germanica:
14/8, 7/10

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523