Sök din resa

Kielkryssningar

3 dagar

28/10, 6/11
Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

7/10
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

Res tryggt med oss!

Under sensommaren och hösten kommer gruppstorlekarna att vara begränsade så att rekommenderade avstånd inom bussen kan bibehållas. I buss av standardstorlek (50 säten) innebär detta att gruppen blir c:a 20-30 personer, beroende på bokningarna. Samtliga resenärer kommer att få angivna platser i bussen, som behålles under hela resan.

Du som resenär har ett stort individuellt ansvar. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Handsprit finns i samtliga bussar, vidare rengörs bussarna noga på daglig basis.


Uppdatering av våra Kielkryssningar!

I Tyskland krävs numer munskydd i alla butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel. Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Frukost serveras enligt tidsbestämda sittningar för att minimera ev. smittspridning och en ökad säkerhet för alla. Varje resenär får en separat voucher/biljett med klockslag som skall lämnas i frukostmatsalen.

För de som förbokat buffémiddag serveras en 3-rätters buffémeny, med minimum 2 olika val av förrätt/huvudrätt samt dessert. Rätterna serveras på tallrik (d.v.s. ingen självplock av maten).

I fartygets Café serveras s.k. "puck-rätter", såsom dagens, hamburgare, sallader och smörgåsar. Fartygets à la Carte-restaurang är stängd.

Ombord finns endast en bar öppen, antingen Riva Bar eller C-View. I baren kommer all servering att vara på flaska, det innebär att öl/vin serveras på flaska med glas på sidan. Utbudet av drinkar är minimerat till 6 olika. Beställda drinkar serveras på bricka inkl. glas, is, frukt, sprit, servett och mixer. En broschyr "Guide till att mixa din egen drink" medföljer. Samtliga fartyg är kontantfria. All underhållning ombord är inställd.

Detta gör Stena Line ombord:

Säkerhet är alltid vår första prioritet!
När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning. I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 • Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.
 • Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.
 • Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/ eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.
 • Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.
 • Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.
 • Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.
 • Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19


På en kryssning till Kiel har man två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.

Restaurang Taste är en modern all inclusive buffétrestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Metropolitan heter fartygets à la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Spara en slant och förboka middagarna vid bokningstillfället, då ombord priset på buffén är dyrare. Dessutom garanteras bord till den sittningen ni önskar. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. I Kiel
Stora frukostbuffén står uppdukad ombord innan vi lägger till i central Kiel. Vi har tillgång till hytterna hela dagen under vårt uppehåll i Kiel. Vår buss tar oss bekvämt till köpcentret Citti Park, avresa från terminalen direkt efter ankomsten.

Shoppingcentret har ett 90-tal butiker med bl.a. Media Markt, Intersport, Rossmann, H&M, Deichmann samt caféer och restauranger. Stormarknaden Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Chark- och fiskavdelning, frukt & grönt och en ostavdelning med hundratals sorter.

Alla världens stora vinländer finns rikt representerade, över 2 000 viner finns i sortimentet. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Servicenivån är hög, atmosfären vänlig, priserna låga med fokus på hög kvalitet. Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker.

Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant på engångsemballage för burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. På Citti Markt accepteras svenska kronor, American Express, MasterCard samt Visa.

Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof. Återresa från Kiel enligt tidtabell, med samma hytter som på utresan. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

Dag 3. Till avstigningsorten
Kl. 09.15 är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen.


   Programblad för utskrift

 


Pris från:

1.390:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar
 • Buss till Citti Park
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Weekendtillägg 6/11 300:-
 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf t/r 230:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Smörgåsbord barn 4-15 år 158:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 100:-

 • Avgår barnrabatt   0-3 år  -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år  -200:-

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Tidtabell:
Göteborg-Kiel    18.45-09.15
Kiel-Göteborg    18.45-09.15

Stena Scandinavica:
28/10
Stena Germanica:
7/10, 6/11

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523