Sök din resa

Kielkryssningar 2021

3 dagar

5/5, 11/6, 3/9  
Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

14/5, 8/9
Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

21/5, 25/8      
Buss Skoghall-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

2/6        
Buss Hagfors-Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg

18/8       
Buss Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Laxå-Hova-Mariestad-Skara-Vara-Göteborg

24/9, 5/11
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 

På en kryssning till Kiel har vi två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa enl. resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.

Förboka gärna kvällens buffémiddag som serveras i restaurang Taste. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Ombord finns även möjlighet att köpa enklare rätter såsom hamburgare, sallader, dagens, smörgåsar m.m. Tillsvidare är all underhållning ombord borttagen, butiken ombord har begränsat sina öppettider.

Dag 2. I Kiel
Efter frukost har ni nu möjlighet att följa med oss och handla på köpcentret Citti Park som är ett av de större varuhusen i utkanten av Kiel. Vår buss går från terminalen direkt efter ankomsten och nu har vi ett par timmar på oss att shoppa loss. Våra varor lastar vi direkt i bussen och återfås vid avstigning.

Shoppingcentret har ett 90-tal butiker med bl.a. Media Markt, Intersport, Rossmann, H&M, Deichmann samt caféer och restauranger. Stormarknaden Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Alla världens stora vinländer finns rikt representerade, över 2 000 viner finns i sortimentet. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Servicenivån är hög, atmosfären vänlig, priserna låga med fokus på hög kvalitet.

Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant på engångsemballage för burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. På Citti Markt accepteras svenska kronor, American Express, MasterCard samt Visa.

Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof. Från kl. 15.00 har vi åter tillgång till våra hytter, återresa från Kiel enligt tidtabell. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

Dag 3. Till avstigningsorten
Kl. 09.15 är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 14.30.


Tidig bokning rekommenderas då antalet platser är begränsat, vi följer FHM´s rekommendationer. En tid framöver kommer gruppstorlekarna att vara begränsade så att rekommenderade avstånd inom bussen kan bibehållas. I buss av standardstorlek (50 säten) innebär detta att gruppen blir ca 20-30 personer, beroende på bokningarna. Samtliga resenärer kommer att få angivna platser i bussen, som behålles under hela resan.

Du som resenär har ett stort individuellt ansvar. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Handsprit finns i samtliga bussar, vidare rengörs bussarna noga på daglig basis.

I Tyskland krävs numer munskydd i bussen, butiker och restauranger inkl. på terminalen i Kiel. Att våra resenärer införskaffar egna munskydd är därför ett krav. Munskyddet skall täcka både mun och näsa.

Frukost serveras enligt tidsbestämda sittningar för att minimera ev. smittspridning och en ökad säkerhet för alla. Varje resenär får en separat voucher/biljett med klockslag som skall lämnas i frukostmatsalen.

För de som förbokat buffémiddag serveras en 3-rätters buffémeny, med minimum 2 olika val av förrätt/huvudrätt samt dessert. Rätterna serveras på tallrik (d.v.s. ingen självplock av maten).

I fartygets Café hittar vi lättare rätter såsom dagens, hamburgare, sallader och smörgåsar. Fartygets à la Carte-restaurang är stängd.

Ombord finns endast en bar öppen. I baren kommer all servering att vara på flaska, det innebär att öl/vin serveras på flaska med glas på sidan. Utbudet av drinkar är minimerat. Samtliga fartyg är kontantfria.

Detta gör Stena Line ombord:

När vi hamnar i extraordinära situationer likt den som COVID-19 gör, förlitar vi oss starkt på de manualer och rutiner vi har skapat. Vår personal har fått gedigen utbildning och träning i att hantera olika typer av situationer, däribland sjukdomsfall och smittspridning.

I tillägg till det gör vi även följande aktiviteter.

 • Antalet resenärer är begränsat.
 • Vi har löpande kontakt med de lokala myndigheterna på samtliga 10 marknader vi seglar till och från för att garantera att vi följer deras rekommendationer.
 • Ombord på våra fartyg såväl som i terminalerna genomför vi flera aktiviteter för att motverka smittspridning.
 • Ökar antalet förebyggande städinsatser av platser som utsätts för extra mycket hand-kontakt såsom dörrhandtag, telefoner, touch screens med flera. Dessa rengörs noggrant efter varje segling och/eller minst tre gånger dagligen vid längre seglingar.
 • Ökade möjligheter för handtvätt och handdesinfektion på våra offentliga platser.
 • Ökad information om hygien enligt WHOs riktlinjer.
 • Stena Lines ombordpersonal är extra tränade i att hantera misstänka sjukdomsfall och samtliga våra fartyg är försedda med medicinsk utrustning.
 • Mer information hittar du på stenaline.se/information-covid19

 


Pris:

Onsdagar  1.590:-
Fredagar 
  1.790:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
  med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar
 • Buss till Citti Park
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 125:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Fönsterhytt med över/underslaf 230:-
 • Enkelhytt utan fönster 530:-
 • Enkelhytt med fönster 975:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Smörgåsbord barn 4-15 år 158:-
 • Parkering i larmat bussgarage 180:-
 • Avgår barnrabatt 0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-15 år -200:-

Begränsat antal platser, tidig bokning rekommenderas.
Giltigt pass krävs för resa till Tyskland
(körkort ej giltig ID).
Åldersgräns 18 år, utan målsman.

Passar inte våra bussanslutningar, ta bilen till Grums och parkera i vårt bussgarage. Er bussresa startar och avslutas då från garaget. Garaget är larmat och bevakas av Securitas. Boka parkering tidigt - antalet platser är begränsat. Erbjudandet gäller endast vid resor med våra egna bussar och avser enbart personbilar med maxlängd på 5 meter.

Tidtabell onsdagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Tidtabell fredagar:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15
Kiel-Göteborg 17.45-09.15

Stena Germanica:
5/5, 21/5, 2/6, 25/8, 8/9, 24/9, 5/11

Stena Scandinavica:
Övriga datum

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523