Sök din resa

Klaipeda & Visby

4 dagar

4/5 Buss Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm


Klaipeda är hav, stränder, kullerstenar, caféer och restauranger. En alldeles unik natur med sanddyner höga som femvåningshus. Denna prisvärda litauiska pärla är en väl bevarad hemlighet och förra sommarens stora kryssningsnyhet! Under kryssningen gör vi också strandhugg på vår solskensön Gotland. Mellan strandhuggen erbjuds mängder av upplevelser ombord med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter och spabehandlingar.

Dag 1. Till Stockholm
Avresa under morgonen/förmiddagen med rast efter vägen. Ankomst till Stockholm under eftermiddagen, ombordstigning och avgång kl. 17.00. Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur vi bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4-9. Under kvällen bjuder befälhavaren in till Captain´s party för att presentera besättningen ombord. Varje kväll blir vi serverade 3-rätters middagar vid sittande bord (exkl. dryck). Kvällarna avslutas med kryssningsvärdens program, shopping och dans.

Dag 2. Klaipeda
Efter en god natts sömn och stadig frukostbuffé är vi redo för Klaipeda på Litauens kust. Fartyget ligger ett stenkast från centrum och gamla stan med kullerstensgator, torg och kanalen kantad med restauranger och kaféer. För att uppleva mer av kryssningens strandhugg rekommenderar vi fartygets guidade utflykter, dessa förbokas vid bokningstillfället. På kvällen väntar vår härliga trerättersmiddag.

Dag 3. Gotland
Under förmiddagen lägger vi till vid Kajplats 7 i världsarvstaden Visby. Från terminalen till Östercentrum går det skyttelbussar t/r. Önskar man promenera till Almedalen, tar det knappt 30 minuter. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.

Dag 4. Till havs
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i fartygets Spa-anläggning på däck 10. Innan vi lägger till vid 14-tiden, har vi en fin insegling genom den svenska skärgården. En trevlig kryssning är över och på terminalen väntar vår buss, som tar oss åter mot Värmland.

Kryssningsrutt: Ankomst Avgång
Dag 1, Stockholm   17.00
Dag 2, Klaipeda 10.00 18.00
Dag 3, Visby   10.00 18.00
Dag 4, Stockholm 14.00  

 

  Programblad för utskrift


Pris:

4.580:-
Sista bokningsdag 2/3.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 3 x 3-rätters middagar (exkl. dryck)
 • 2 frukostar
 • 1 brunch
 • Underhållning och aktiviteter ombord

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, standard 1.050:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, komfort 1.450:-
 • Enkelhytt/insides 2.570:-
 • Enkelhytt/fönster, standard 4.670:-
 • Enkelhytt/fönster, komfort 5.470:-

Utflykter:

Klicka här för utflyktsprogram

Tidig bokning rekommenderas. Begränsat antal platser!
Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, födelseort samt passnummer meddelas till resebyrån.
Antalet platser är begränsat.
Åldersgräns utan målsman 23 år.
Menyer presenteras längre fram.

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523