Sök din resa

Seniorkryssning med julbord

2 dagar

16/12
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Stockholm
Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Stockholm


På Birka är julen mer magisk och gnistrande än någonsin. VinterSmak är en upplevelse för alla sinnen med det traditionella julbordet i fokus. Kliv in i en tindrande värld av is och rimfrost och låt dina julkänslor väckas till liv. Här står den goda maten, magin och mystiken för huvudnumret och skapar en oförglömlig kväll.


Dag 1. Till Stockholm
Avresa under morgonen/förmiddagen med rast efter vägen, ankomst till Stockholm under eftermiddagen. Ombordstigning och avgång kl. 17.00 med Birka Cruises till Mariehamn. Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur du bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4, 7-9.

Både stora och små resenärer häpnar över restaurang Sjösalens magiska vinterförvandling. Här finns granar, ljus och julpynt från golv till tak, garanterat Östersjöns härligaste restaurang. Det är i restaurang Sjösalen det stora julbordet står uppdukat för oss efter avgång.

Köksmästaren bjuder på traditionella smaker, precis som ett julbord skall smaka. Svenska klassiker som Janssons, griljerad skinka, revbensspjäll, lutfisk och olika sorters sill. Efterrättsbordet dignar av diverse godsaker. Till maten ingår dryckesbuffé med öl, vin, läsk, mjölk, vatten samt kaffe/te. Efter middagen är kvällen fri för egna aktiviteter. Under veckorna spelar kända dansband i danssalongen Backstage, här är stämningen hög och dansstilarna många. Eller varför inte bara slå sig ner i Seglarbaren eller i The Lobby, här bjuder kryssningsvärdarna på både underhållning, sång och musik.

På Terrassen, Sveriges största vinterträdgård på däck 10, är det alltid 27 grader varmt. Här kopplar vi av med sol och bad, bastu, jacuzzi och solstolar omgivna av lummig medelhavsgrönska. Under vår mörkaste årstid kan det vara skönt att få pigga upp sig med lite solterapi.

I Freeport Shopping hittar vi riktigt bra erbjudanden på parfym, kosmetik, drycker, godsaker och leksaker.

Dag 2. Till avstigningsorten
Den stora frukostbuffén står uppdukad i restaurang Sjösalen mellan 07.30-10.00. Även på återresan erbjuds det underhållning, dans, taxfreeförsäljning, m.m. Inseglingen i Stockholms skärgård njuter man bäst av från Panoramabar på däck 10. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Stockholm och därefter hemresa med rast efter vägen.

  Programblad för utskrift


Pris:

555:-
Boka senast 15/11.

I resans pris ingår:

 • Bussresa till Stockholm t/r
 • Kryssning Stockholm-Mariehamn t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Julbord inkl. dryck
 • Frukostbuffé
 • Underhållning ombord
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i 2-bädds fönsterhytt, komfort  150:-
 • Enkelhytt/fönster  310:-
 • Enkelhytt/insides  160:-
 • Lunchbuffé & dryck  195:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  50:-

Påstigning kan ske på mellan-liggande orter.
Giltig ID-handling krävs för nordiska medborgare,
körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt ID-kort
eller SIS-godkänd  legitimation.

Antalet platser är begränsat!

Tidtabell M/S Birka:
Fartyget avgår kl. 17.00,
åter dag 2 kl. 14.00.

Välkomna ombord!

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523