Sök din resa

Medelhavskryssning från Venedig

9 dagar

25/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Venedig
Flyg till Venedig, vid ankomsten väntar buss för transfer till Albatros Hotel**** i Mestre strax utanför Venedig. Middag på hotellet.

Dag 2. Venedig - ombordstigning
Efter vår hotellfrukost tar vi plats i bussen som tar oss ut mot Venedig, sista etappen sker med båt och vi stiger iland i närheten av Markusplatsen. Här möter vi vår svensktalande guide som under 2 timmar tar oss med på en intressant vandring.

Venedig är en stad som ingen annan. Genom hela staden löper ett virrvarr av kanaler och husen dyker upp lite här och var. Det finns 100-tals broar och det är inte alldeles lätt att orientera sig i denna italienska pärla. Anrika palats i mjuka pastellfärger speglar sig i Canal Grandes vatten, där gondoler sakta glider fram. Ett av Venedigs måsten är den världskända Markusplatsen (Piazza San Marco) som också brukar omnämnas som stadens hjärta.

Gondolen är kanske Venedigs mest kända symbol och ett mycket romantiskt sätt att ta sig fram. Totalt finns det runt 400 gondoler i staden, ett färdmedel som har funnits i närmare tusen år. I Venedig tillåts ingen biltrafik utan människor åker gondol eller någon annan form av båt eller promenerar runt. Till och med polis, ambulans och brandkår tar sig fram med båtar.

Gemensamt tar vi oss åter till vår buss som tar oss till kryssningshamnen för ombordstigning. Nu väntar en härlig 8 dagars kryssning på Medelhavet med Rhapsody of the Seas. Efter att vi har checkat in i våra hytter väntar lunch ombord.

Royal Caribbean erbjuder lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vi kan lova dig fantastiska matupplevelser under hela kryssningen utan att du behöver betala en krona extra för det. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande länder. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av dessa fantastiska länder och öar. Fartyget erbjuder ett stort och varierat utbud av utflykter på alla destinationer som vi kommer till. Utflykterna leds av godkända, professionella reseledare (engelsktalande) med lokalkännedom, så att vi får uppleva de fascinerande resmålen på bästa möjliga sätt samt se attraktioner som vi annars kanske hade missat.

På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka ombord.

Dag 3. Dubrovnik, Kroatien
Att promenera genom Stradum och utforska den gamla stadskärnan, är som att ta ett stort kliv tillbaka i tiden. Längs de smala gränderna står byggnader nästan oförändrade ända sedan 1200-talet. Ta en promenad längs den gamla stadsmuren och njut av utsikten över den gamla staden.

Dag 4. Kotor, Montenegro
En av Montenegros äldsta och mest berömda städer är Kotor. Staden ligger djupt inne i Kotorbukten, vid foten av berget Lovcén. Kotor är en typisk Medelhavsort med trånga små gator, romantiska barer och restauranger, små butiker, antika monument, kyrkor och vackra byggnader. Många berömda poeter och författare har låtit sig inspireras av Kotor och de vackra omgivningarna. Staden är numera upptagen på UNESCOs världsarvslista och är dessutom en populär destination för seglarfolket.

Dag 5. Till havs

Vår första dag till havs, nu har vi ett ypperligt tillfälle att utforska fartyget. Ombord erbjuds en mängd olika aktiviteter och underhållning både i salonger och kring poolområdet. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna uppförs ombord i fartygets teater.

Dag 6. Santorini, Grekland
Svarta sandstränder, kristallklart vatten och vita byar gör Santorini till en sagolik ö. Många besöker Santorini för att avslöja mysteriet om Atlantis, medan andra kopplar av och njuter av den fantastiska utsikten över Medelhavet.

Dag 7. Katakolon, Grekland
Oavsett om man är intresserad av sport, historia, kultur eller bara vill slappa på stranden, är den charmiga byn Katakolon en utmärkt utgångspunkt. Det ligger bara en kort bilresa från Olympia, de moderna olympiska spelens födelseplats. Man kan också göra som lokalbefolkningen; tillbringa dagen på ett café med något kallt i glaset och lokala Meze (grekiska snacks) på tallriken.

Dag 8. Till havs

Dag 9. Ankomst Venedig- Treviso - flyg till Oslo
Åter i Venedig och landstigning efter frukost. Vi möter vår guide som under dagen tar oss med på en intressant stadsrundtur i pittoreska Treviso, beläget ett par mil norr om Venedig. Det sägs att Treviso är platsen för den ursprungliga produktionen av prosecco-viner, och några historiker tror att det är födelseplatsen för den italienska efterrätten Tiramisu. Trevisos centrum är omgiven av en stadsmur, innanför murarna slingar sig turkosgröna kanaler mellan de vackra husen med sina pelargonprunkande balkonger. Stadens hjärta är Piazza dei Signori, som är kantat av butiker, restarunger och mysiga caféer. Innan vi beger oss till flygplatsen finns tid för egna stötvåg och lunch på egen hand. Åter i Oslo väntar vår buss och nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter för de som bokat bussanslutning.

 

Royal Caribbean: Rhapsody of the Seas

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

26/9

Venedig, Italien

 

17.00

2

27/9

Dubrovnik, Kroatien

11.00

19.00

3

28/9

Kotor, Montenegro

07.00

17.00

4

29/9

Till havs

 

 

5

30/9

Santorini, Grekland

07.00

18.00

6

1/10

Katakolon, Grekland

09.00

17.00

7

2/10

Till havs

 

 

8

3/10

Venedig, Italien

06.45

 

 

 

 

 


Pris:

16.280:-
Sista bokningsdag 15/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Venedig t/r
 • Transfer flygplats-hotell
 • 1 hotellövernattning
 • 1 middag & frukost på hotellet
 • Båt till Venedig t/r
 • Guidning i Venedig
 • Transfer Venedig-fartyg
 • Kryssning 8 dagar/7 nätter
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Transfer fartyg-flygplats
 • Lokala skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i fönsterhytt 2.200:-
 • Enkelrum/insideshytt 6.230:-
 • Enkelrum/fönsterhytt  10.610:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
 • Avbeställningsförsäkring & semesterförsäkring,
  kontakta resebyrån.

Flygbolag/tider:
25/9
Austrian Airlines
Oslo-Wien 13.55-16.15
25/9 Austrian Airlines
Wien-Venedig 17.20-18.25

3/10 Lufthansa
Venedig-Frankfurt 19.25-20.50
3/10 Lufthansa
Frankfurt-Oslo 21.35-23.30

Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Länkar:

www.royalcaribbean.se
www.hotelalbatros.it

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523