Sök din resa

Miami & Karibienkryssning

9 dagar

28/11 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Miami
Avresa med flyg från Gardermoen. Vid ankomsten i Miami vän­tar vår buss som tar oss till hotell Marseille****, beläget i art deco distriktet på Miami Beach. Hotellet har pool, restau­rang, barer samt en privat strand. Middag på egen hand.

Dag 2. Till Everglades
Efter frukost beger vi oss till Everglades. I naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svä­var fram över våtmarkerna. Vi kommer att hänföras av det fantastiska ekosystemet i de lummiga våtmarkerna, och vår kapten kommer att stanna vid strategiska platser för att låta oss observera alligatorer och annat djurliv i denna orörda miljö. Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Miami. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 3. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Miami för incheckning och ombordstigning på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Infinity. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien. Väl ombord förser vi oss med lunchbuffén som står uppdukad på däck 10.

Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upplevelser. Våra fönsterhytter ligger på däck 2 och balkonghytterna på däck 6. Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Samtliga hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, hårtork samt uttag för 110/220 V. Hytternas storlek är 16-18 m², balkongen ca 5 m².

I resans pris ingår dryckespaket Classic (värde ca 3.000:-) Dryckespaketet gäller i huvudrestaurangen samt alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl, rött/vitt vin i glas samt likörer, drinkar och cocktails.

Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Den eleganta huvudmatsalen är en modern tolkning av det glamorösa 20-talet, med en två däck hög vinkällare i glas som främsta dekoration. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

Dag 4. Key West, Florida
Key West är USA:s sydligaste stad som bjuder på många kulturmärken. Ett bra sätt att ta sig runt i Key West är att ta en guidad tur med utflyktstågen, dessa tåg har rullat på Key Wests gator i över 60 år. Ernest Hemingway bodde några år på Key West och hans bostad är nu museum med guidade turer. Trädgården vimlar av sextåiga katter som påstås vara ättlingar till de katter som Hemingway ägde.

På baren Sloppy Joe's lär Hemingway ha tillbringat en hel del av sin fritid. Den ligger i korsningen Duval Street/Green Street och flyttade hit från sin ursprungliga adress på Green Street 1935 där "The Original Sloppy Joe's" fortfarande ligger kvar, idag heter baren Capt Tony´s Saloon. Att fotografera sig vid Southernmost Point är populärt. Från detta fingerborgsformade monument är det bara 144 km till Kuba och 256 km till Miami.

Dag 5. Till havs
Första dagen till havs, idag passar vi på att gå på upptäcktsfärd ombord. Under dagen erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och under­hållning i salongerna eller ute på däck. När mörkret lägger sig och middagen är avslutad, finns det goda möjligheter att njuta av bra underhållning i form av Broadwayföreställningar, konserter eller pulserande nattklubbar.

Dag 6. Cozumel, Mexico
På denna fullkomliga karibiska ö är dyk-och snorklingsmöjligheterna många. Här finns bland annat det världsberömda revet Palancar Reef med dess kristallklara vatten och fascinerande korallrev. Från hamnen tar man enkelt en taxi till ett av kustens alla badresort. Mycket bekvämt med havsbad, pool, restaurang/bar och omklädningsrum på ett ställe. Boka en utflykt och ta del av Mayakulturen och Mexicos forntida historia.

Dag 7. Till havs
Vår dag till havs ger oss möjligheter att utnyttja allt fantastiskt fartyget har att erbjuda. Kanske poolområdet på däck 10 lockar med någon solstol.

Dag 8. Ankomst Miami - flyg till Oslo
På morgonen är vi åter i Miami och en trevlig kryssning är över för denna gång. Men i bagaget finns massor av härliga varma minnen, att värma oss med under vinterhalvåret. På terminalen väntar vår svensktalande guide som tar oss med på en bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan bussen släpper av oss på flygplatsen. På flyget hem serveras middag.

Dag 9. Till avstigningsorten
Ankomst till Oslo, nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter.

 

Celebrity Infinity:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

30/11

Miami, Florida

 

16.00

2

1/12

Key West, Florida

07.00

17.00

3

2/12

Till havs

 

 

4

3/12

Cozumel, Mexico

07.00

18.00

5

4/12

Till havs

 

 

6

5/12

Miami, Florida

07.00

 

 

   Programblad för utskrift

 


Pris:

17.300:-
(ord. 19.900:-)
Sista bokningsdag 3/8.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 2 hotellövernattningar
 • 2 frukostar i Miami
 • 1 lunch i Miami
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Svensktalande guide i Florida
 • Kryssning 6 dagar/5 nätter
 • Helpension ombord
 • Del i 2-bäddshytt med fönster
 • Dryckespaket Classic
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
 • Del i hytt med balkong 1.900:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster 7.150:-
 • Enkelrum/enkelhytt med balkong 10.750:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $ 14
 • Avbeställningsförsäkring & Semesterförsäkring,
  kontakta resebyrån.

Flygbolag/tider:
Air France

28/11 Oslo-Paris     06.05-08.50
28/11 Paris-Miami   10.10-14.10
  5/12 Miami-Paris   16.40-07.15 (+1)
  6/12 Paris-Oslo     09.15-11.35

Resenären ansvarar själv för att de har gjort
ESTA-ansökan och att de har en fullgod reseförsäkring.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Fartygsfakta: Celebrity Cruises Infinity
Antal gäster: 2.046
Bruttovikt i ton: 91.000
Längd: 294 meter
Antal däck: 12
Jungfrufärd: År 2001

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523