Sök din resa

Gotland

5 dagar

20/7 Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga


Upplev Gotland när det är som vackrast. Under några dagar i juli besöker vi Sveriges största ö som kanske är mest känd för sina raukar. Världsarvet Visby med sin ringmur och Lummelundagrottan är självklara besöksmål under vår resa. Detta och mycket mer kommer vi att få uppleva tillsammans.

Dag 1. Nynäshamn - Visby
Tidig morgon beger vi oss mot Nynäshamn för att ta färjan till Visby, dit vi anländer 16.30. Efter ankomsten till Visby hamn checkar vi in på vårt hotell Scandic Visby*** som ligger centralt vid färjeterminalen. Gemensam middag på en trevlig restaurang i Visby.

Dag 2. Visby
Efter en god frukost möter vår lokalguide upp för att börja dagen med en stadsvandring. Visby Innerstad har varit en del av UNESCOs världsarv sedan 1995. Till nästan varje gammalt hus, ruin eller plats hör en levande berättelse eller fantasieggande sägen. Vår vandring börjar i Almedalen och fortsätter mot de medeltida packhusen utmed Strandgatan och sedan vidare mot Kruttornet och den Botaniska trädgården. Vi besöker den vackra och ståtliga domkyrkan Sankta Maria som är den enda av Visbys många kyrkor som fortfarande är välbevarad och används för sitt ursprungliga ändamål. Vår vandring går genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus. Efter den guidade turen är det dags att på egen hand upptäcka staden ett par timmar innan vi tar en tur upp till Lummelundagrottan för en guidad visning. Middag på egen hand när vi är tillbaka i Visby.

Dag 3. Södra Gotland
I dag går färden söderut. Sudret, som södra Gotland kallas, är något som varje besökare bör uppleva. Här blandas frodiga åkrar med vindpinade stränder och slätter med tät skog. På vår väg söderut passerar vi charmiga fiskeläget i Gnisvärd och längs Ekstakusten ser man de båda Karlsöarna. I den lilla socknen Vamlingbo finns mycket att titta på, bl.a. Naturum Gotland, Vamlingbo trädgårdar och Forum Östersjöns utställning. Här finns också Museum Lars Jonsson, den kände fågelmålaren. Här gör vi ett besök för att se de vackra fågelmålningarna. Sista biten fram till sydspetsen och rauken Hoburgsgubben följer vi Kettelviksvägen, som slingrar sig fram utmed havet. Vid Hoburgen äter vi en gemensam lunch. I Öja besöker vi kyrkan, en av öns högsta, känd för sitt vackra krucifix och den s.k. Öjamadonnan. På vägen tillbaka till Visby tar vi vägen genom inlandet för att besöka en av öns många krukmakare.

Dag 4. Norra Gotland & Fårö
Vår sista heldag ser vi norra Gotland som lockar sina besökare med karga stenstränder och säregen natur. Vi börjar med ett besök i någon av de nästan hundra medeltida kyrkorna, som fortfarande är i bruk. Färjan från Fårösund till Fårö tar endast ca 8 minuter. Fårö har alltid fascinerat sina besökare med sitt ljus, sin natur och sitt säregna landskap. Vi upplever detta när vi kör de slingriga vägarna genom naturreservatet Digerhuvud som är Gotlands största sammanhängande raukområde. Vid Langhammars på Fårös nordvästra kust stannar vi en stund och tittar på de jättelika stenfigurerna. Raukar består av de hårdaste resterna av kalksten från urgamla korallrev. Vid Sundersand finns en av öns finaste sandstränder, tid för en gemensam lunch. Efter en kort färjefärd bär det av mot Visby igen.

Dag 5. Till avstigningsorten
Efter frukost är det dags för oss att lämna Gotland och börja vår hemresa till respektive avstigningsort.


  Programblad för utskrift


Pris:

8.190:-
Sista bokningsdag 10/6.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Färja Nynäshamn-Visby t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 4 frukostar
 • 2 luncher
 • Guidning i Lummelundagrottan
 • Stadsvandring Visby
 • Lokalguide 2 dagar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 4 nätter 3.300:-

Resan genomförs utan reseledare.

Länkar:

www.scandichotels.se
www.gotland.com
www.lummelundagrottan.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523