Sök din resa

I heliga Birgittas fotspår

3 dagar

21/6 Buss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Degerfors

 

Välkommen med till charmiga Vadstena och en vandring i heliga Birgittas fotspår. Här kommer vi att guidas genom hennes liv i klosterområdet och klosterkyrkan. I Alvastra klosterruin tar vi en promenad där heliga Birgitta bodde tillsammans med sin man. Vi gör även ett längre stopp i Gränna, där vi får möjlighet att se på polkagristillverkning i något av de många bagerierna i den pittoreska gamla staden.

Dag 1. Till Vadstena
Avresa från Värmland på morgonen mot Vadstena, vi gör ett stopp för kaffe vid lämpligt ställe. Runt lunchtid anländer vi till Vadstena Klosterhotell där vi ska bo i två nätter. Vi har nu möjlighet att upptäcka den gamla stadskärnan och äta en lunch på någon av de små trevliga restaurangerna i Gamla stan. Senare på eftermiddagen gör vi en guidad rundvandring på Vadstena Slott från 1500-talet som byggdes av Gustav Vasa. Kvällen fri för egna äventyr.

Dag 2. Vadstena
Efter en riklig och god frukost möter vi vår guide som ska ta oss med på en ”Birgitta vandring” där vi kommer att guidas genom heliga Birgittas liv, vi besöker klosterområdet och klosterkyrkan. Vandringen tar ca 2 timmar. Lunch och eftermiddagen på egen hand i charmiga Vadstena. Dagen avslutas på Restaurant Munkklostret med en gemensam middag.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi checkar ut från hotellet efter frukost och vår buss tar oss ner till Alvastra klosterruin där heliga Birgitta bodde tillsammans med sin man. Efter en kort promenad och lite fakta om ruinen stiger vi åter på bussen för en kort resa ner till idylliska Gränna vid Vätterns strand. Vi gör ett längre stopp i Gränna, där får vi möjlighet att se på polkagristillverkning i något av de många bagerierna i den pittoreska gamla stan, och givetvis köpa med lite godis hem. Det finns också tid för lunch på egen hand i Gränna innan vi vid 15-tiden återvänder hem mot Värmland igen.

 

 


Pris:

4.950:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • 2 hotellövernattningar
  • 2 frukostar
  • 1 middag
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 225:-
  • Enkelrum 2 nätter 1.400:-

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver vår kontroll.

 

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523