Sök din resa

Röros vintermarknad

4 dagar

15/2 2021 Buss Grums-Karlstad-Kil-Sunne-Torsby-Malung-Mora-Orsa-Sveg


Följ med oss till en äkta vintermarknad! Vi besöker norska Röros, en av världens äldsta trähusstäder, där den kulturhistoriska marknaden har hållits sedan 1854. Vi upplever öppningsceremonin där ett 80-tal forbönder med sina hästekipage anländer. Lokala maträtter, traditionellt hantverk, auktioner och slädturer - en stor folkfest!

Dag 1. Till Funäsdalen
Avresa från Värmland på morgonen till Funäsdalen. Vårt hotell Funäsdalen Berg & Hotell*** ligger mitt i byn. Här bor vi 3 nätter i trevliga rum med utsikt mot Skarvarna eller Funäsdalssjön. Varje kväll njuter vi av en 3-rätters middag i hotellets restaurang, som är känd för sin goda mat med råvaror från Jämtland och Härjedalen. Hotellet har stor pool, bastu och två utomhusjacuzzis med utsikt över fjällen. (45 mil)

Dag 2. Röros vintermarknad
Efter frukost tar vi plats i bussen och åker till den gamla men välbevarade bergsstaden Röros, som finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Den traditionsenliga vintermarknaden har hållits sedan 1854 och är varje år med sina 75 000 besökare ett av regionens stora evenemang. Vi är med på den stämningsfulla invigningen på Malmplassen, där kyrkklockan ljuder och Rörossången framförs. Ett 80-tal hästekipage anförda av forbönder i traditionella dräkter ankommer på gammeldags vis med släde. Därefter har vi gott om tid att strosa runt på stadens mysiga gator med över 250 marknadsstånd i vinterskrud. Vi gör fynd, äter våfflor och njuter av en värmande glögg. Många evenemang är gratis och andra har biljettförsäljningen vid dörren. Sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell i Funäsdalen. (16 mil)

Dag 3. Funäsdalen
En ledig dag att njuta av vackra Funäsdalen. Hotellets spa erbjuder pool, bubbelpool, ångbastu och bastu. För ett storslaget panorama kan man ta gondolen uppför Funäsdalsberget till Toppstugan, 977 m.ö.h. Vill man vara aktiv finns utförsåkning, alternativt att ta en tur i preparerade längdåkningsspår som ringlar sig genom dalgångar och över högfjällsterräng. Skidor finns att hyra i sportbutiken, som ligger alldeles bredvid hotellet. Ett besök på Härjedalens fjällmuseum rekommenderas. Här tar man del av fina samlingar och utställningar om fjällbönder, samer och bruksarbetare.

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter frukost vänder vi åter mot Värmland med lämpliga raster längs vägen. 


Pris:

ej klart
Sista bokningsdag 21/12.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Fri tillgång till hotellets pool och bastu
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
  • Enkelrum 3 nätter 990:-
  • Ev. övriga entréer

Länkar:

www.funasdalenberghotell.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523