Sök din resa

Salzburg med Örnnästet & Passionsspelen i Oberammergau

9 dagar

22/5 Buss Filipstad-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Reseledare: Kikki Fjelde


På denna resa får vi uppleva Passionsspelen i Oberammergau. Vi lära känna Mozarts födelsestad Salzburg och tar oss upp till Örnnästet med svindlande utsikt över Alperna. På smaragdgröna sjön Königssee väntar en båttur till St. Bartholomä med sin vackra kyrka.

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning i Rostock.

Dag 2. Rostock-Bayern
Efter frukost fortsätter resan söderut på fina tyska motorvägar. Vi passerar utanför städerna Berlin, Leipzig och Nürnberg. Naturligtvis rastar vi regelbundet för mat och kaffe. Middag och övernattning norr om München. (70 mil)

Dag 3. Oberammergau
Speldag i Oberammergau - resans höjdpunkt! Vid ankomst till Oberammergau beundrar vi de många vackra fasadmålningar som kännetecknar byn och äter en gemensam lättlunch. Därefter är det dags att inta våra platser för att följa Passionsspelen. Spelen varar mellan kl. 14.30 och 22.30 med 3 timmars paus för middag.Övernattning på ett hotell i trakten omkring Oberammergau. (Inkvartering kan ske på 2 olika hotell vi har blivit tilldelade, hotellstandard 3- eller 4-stjärnigt). (20 mil).

Dag 4. Oberammergau-Bad Tölz-Salzburg
Innan vi lämnar Oberammergautrakten besöker vi klostret i Ettal, där vi får en rundvandring i Basilikan och provar benediktinermunkarnas fina klosterlikör. Vid lunchtid kommer vi till kurorten Bad Tölz, belägen vid Alpernas fötter. Här har man sedan urminnes tider badat i den mineralrika lera som gjort orten känd. Vi strosar runt på gågatan Marktstrasse som till stora delar bevarat sitt ursprungliga utseende med rikt smyckade hus med fasadmålningar, brunnar, skulpturer och uteserveringar. Under eftermiddagen passerar vi Chiemsee som är Bayerns största sjö. På kvällen kommer vi till Salzburg och vårt hotell Scherer****, ett traditionellt familjeägt hotell i ett lugnt bostadsområde. Hotellet ligger på 20 minuters promenad längs floden Salzach till Salzburgs gamla stadsdel. Här bor vi 4 nätter med gemensam middag varje kväll. (21 mil)

Dag 5. Salzburg
Mozarts födelsestad Salzburg ligger sagolikt vackert inbäddad mellan de snövita alptopparna. Staden förknippas även med filmen Sound of Music som delvis är inspelad här. Under en 2 timmars stadsvandring till fots genom den historiska stadskärnan visar vår svensktalande lokalguide oss många sevärdheter. Några av dessa är Mozartplatz, katedralen Salzburger Dom och den berömda gågatan Getreidegasse med det mest beskådade huset - nr 9, Mozarts födelsehus. Efter stadspromenaden finns tid att bekanta sig med staden på egen hand.

Dag 6. Örnnästet & båttur på Königssee till St. Bartholomä
Idag utforskar vi Berchtesgaden i Tyskland med dessa vackra omgivning. Efter frukost åker vi österut genom Tyrolen till Berchtesgaden på den tyska sidan. Från foten av berget Kehlstein åker vi med specialbussar upp till Hitlers Örnnäste som idag är en restaurang med namnet Kehlsteinhaus. Sista sträckan går med hiss helt klädd i mässing. Det är inte så mycket som påminner om att Hitler en gång fick detta hus som present på sin 50-årsdag men historiens vingslag känns ändå av. Självklart hoppas vi på en klar och fin dag så vi kan njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden. Färden går vidare till vackra Schonau vid sjön Königssee, en vacker alpsjö omgärdad av branta bergväggar. Det är Tysklands högst belägna sjö med smaragdgrönt vatten som skimrar i en fjordliknande miljö. Vi njuter av de vackra omgivningarna under båtfärden som tar oss till det berömda kapellet S:t Bartholomä. (60 km)

Dag 7. Salzburg-Bad Salzdetfurth
Efter frukost påbörjar vi återresan med lämpliga raster längs vägen. Middag och övernattning på Relexa Hotel Bad Salzdefurth****, ett jättefint spa-hotell med inomhuspool och fri tillgång till bad och bastu. Glöm inte att packa med badkläder! (74 mil)

Dag 8. Bad Salzdetfurth-Lübeck-Travemünde
Sovmorgon och kanske ett morgondopp för de som önskar innan vi fortsätter resan mot Lübeck. Vi tar vägen över Wolfsburg där vi kan se hela VW-fabriken från bussfönstret. Vidare över Lüneburgerheden och Hamburg. Framme i Lübeck hinner vi med en shoppingrunda på CITTI Markt och en tur in i Lübecks Altstadt. På kvällen åker vi bekvämt med TT-Lines fartyg Travemünde-Trelleborg med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord. (31 mil)

Dag 9. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

16.750:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Helsingborg-Helsingör & Gedser-Rostock
 • Båtresa med TT-Line Travemünde-Trelleborg
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 7 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 8 frukostar
 • 1 luncher
 • Biljett till Passionsspelen (kat.2)
 • Textbok på engelska
 • Guidad rundvisning Ettal klosterkyrka
 • Likörprovning kloster Ettal
 • Stadsvandring med lokalguide i Salzburg
 • Entré Örnnästet samt transport t/r
 • Båttur på Königssee
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum/insideshytt 4.280:-
 • Måltidsdrycker
 • Europeiska ERV Avb.skydd, ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus (komplettering till hem-försäkringen)

Reseledare: Kikki Fjelde

SÄRSKILDA RESEVILLKOR tillämpas för våra resor till Passionsspelen i Oberammergau och anges i följebrev till bokningsbekräftelsen. Vi reserverar oss för pris- och programändringar.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523