Sök din resa

Tyrolen & Passionsspelen i Oberammergau

9 dagar

10/8 Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Reseledare: Kikki Fjelde


Gemytliga Tyrolen är en klassiker man aldrig tröttnar på. Vi tillbringar några dagar i detta härliga alplandskap innan vi fortsätter till resans höjdpunkt, Passionsspelen i Oberammergau.

Dag 1. Till Potsdam
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning på hotell NH Berlin Potsdam Conference Center***.

Dag 2. Potsdam - Reith im Alpbachtal
Efter frukost rullar vi vidare söderut mot München med raster för mat och kaffe på trevliga platser och snart når vi det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Under eftermiddagen anländer vi till den lilla vackra orten Reith im Alpbachtal. Här bor vi 4 nätter mitt i byn på Hotell Stockerwirt***. Middag och frukost serveras på hotellet varje dag. (70 mil)

Dag 3-5. I Tyrolen
Under 3 härliga dagar skall vi uppleva Tyrolen och dess vackra natur. Vi gör en utflykt till Zell am See, där vi ser oss omkring under ett par timmar. En av dagarna besöker vi Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi åker upp på Bergisel, med den olympiska hoppbacken, där vi får en härlig utsikt över staden. Här finns muséet Tirol Panorama med den berömda Rundmål­ningen. Vi besöker också den gamla medeltida stadskär­nan, där vi bl.a. ser stadens mest berömda sevärdhet – Goldenes Dachl (Gyllene taket). Det är en 3 våningar hög balkong, täckt av ett gyllene tak, bestående av 2 567 förgyllda kopparplattor. I slutet av 1400-talet använde kejsare Maximilian I balkongen för att beskåda turneringarna på torget nedanför. Det var inför sitt bröllop med Bianca Maria Sforza av Milano som han lät förgylla kopparplattorna. Under kanten på taket finns reliefer som skildrar händelser under Maximilians liv. Huset där balkongen och taket finns uppfördes i början av 1400-talet av hertig Fredrik IV för att användas som residens för de tyrolska kejsarna. Idag hyser huset ett museum. Om vädret tillåter ska vi uppleva den österrikiska alpvärlden på nära håll. Turen går genom Zillerdalen till Hintertux, där vi med kabinbanans hjälp kommer upp till glaciären på 3 250 m.ö.h. och har en storslagen panoramavy i alla väderstreck.

Dag 6. Reith im Alpbachtal - Oberammergau
Speldag i Oberammergau – resans höjdpunkt! Vi lämnar Tyrolen efter frukost och åker till Oberammergau. Här beundrar vi de många vackra fasadmålningar som kännetecknar byn och äter en gemensam lättlunch. Därefter är det dags att inta våra platser för att följa Passionsspelen. Spelen varar mellan kl. 14.30 och 22.30 med tre timmars paus för middag. Övernattning på ett hotell i trakten kring Oberammergau. (Inkvartering kan ske på 2 olika hotell vi har blivit tilldelade, hotellstandard 3- eller 4-stjärnigt). (26 mil).

Dag 7. Oberammergau - Miesitz
Innan vi lämnar Oberammergautrakten besöker vi klostret i Ettal, där vi provar benediktinermunkarnas fina klosterlikör. Under sen eftermiddag kommer vi till byn Miesitz, söder om Leipzig. Middag och övernattning på Hotel Wutzler***. (43 mil)

Dag 8.  Miesitz - Berlin - Rostock
Vi fortsätter norrut och vid lunchtid är vi i den tyska huvudstaden Berlin. Här stannar vi för lunch. Bussen rullar sedan vidare till Rostock för middag och övernattning. (45 mil)

Dag 9. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

16.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 8 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 8 frukostar
 • 1 lunch
 • Utflykter enligt program
 • Entré till passionsspelen (biljett kat. 2)
 • Passionsspelens texthäfte (engelska)
 • Likörprovning kloster Ettal
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 2.400:-
 • Måltidsdrycker
 • ERV Avbeställningsskydd,
  ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring
  (komplettering till hemförsäkringen) 

Reseledare: Kikki Fjelde

SÄRSKILDA RESEVILLKOR tillämpas för våra resor till Passionsspelen i Oberammergau och anges i följebrev till bokningsbekräftelsen. Vi reserverar oss för pris- och programändringar.

Resväg

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523