Sök din resa

Salou - Spanska guldkusten

16 dagar

2/10 Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg


Salou är en av de större turistorterna på Costa Dorada och har en fin sandstrand och en mycket vacker strandpromenad med vajande palmer. I centrum är det liv och rörelse och du finner mängder av caféer och restauranger. Salou har idag vuxit samman den mindre grannorten Cambrils som har en pittoresk hamn och äldre charmiga kvarter.

Dag 1. Till Lübeck
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Övernattning i Lübeck.

Dag 2. Lübeck - Hirschberg
Resan fortsätter söderut på fina tyska motorvägar utanför städerna Hannover, Göttingen, Kassel och Frankfurt. Vi rastar regelbundet för lunch och kaffe på trevliga platser. Middag och övernattning strax norr om Heidelberg.

Dag 3. Hirschberg - Rhônedalen
I närheten av Mulhouse kommer vi in i Frankrike. Vi passerar bl.a. städerna Besancon och Lyon, innan vi når vårt hotell i Rhônedalen, där vi stannar för middag och övernattning.

Dag 4. Rhônedalen - Salou
Vi kör utanför städerna Orange, Nimes och Perpignan och kommer snart in i Spanien. Salou, som ligger 11 mil sydväst om Barcelona, är en av de större semesterorterna på Costa Dorada. Här bor vi 9 nätter på Hotel Da Vinci Royal****.  Hotellet har 227 rum, 6 våningar och eget poolområde med gratis solstolar. Alla rum har bad/dusch, WC, pentry, telefon, satellit-TV och safe. Pentryt har enkel köksutrustning med spis, micro, kylskåp, kastruller, porslin, bestick och glas. Hotellet ligger i centrum och avståndet till stranden är endast 200 m. Vi har frukost och middag på hotellet varje dag i form av buffé.

Dag 5-12. I Salou
I Costa Dorada är stränderna långgrunda och täckta med guldfärgad finkornig sand, som bara finns här. Costa Dorada betyder förresten Guldkusten. Salou, som har ca 22.000 invånare, har en vacker strandpromenad med vajande palmer och en rad uteserveringar. Salou har numera vuxit ihop med grannorten Cambrils, som har många charmiga kvarter och en liten pittoresk hamn med många fiskrestauranger, som är väl värda ett besök. Under vistelsen erbjuder vi sevärda och intressanta utflykter till bl.a. Barcelona och Tarragona. I övrigt fyller vi dagarna med lata stunder vid poolen eller på stranden, tar ett svalkande dopp i Medelhavet eller shoppar i butiker och på marknader. För golfspelare finns flera utmärkta golfbanor i omgivningarna.

Dag 13. Salou - Rhônedalen
Dags att ta farväl av Salou och påbörja hemfärden, som går på snabba och bekväma vägar genom ett omväxlande landskap. Middag och övernattning i Rhônedalen.

Dag 14. Rhônedalen - Hirschberg
Dagens etapp går norrut längs floden Rhône förbi städerna Lyon och Mulhouse. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Tyskland för middag och logi.

Dag 15. Hirschberg - Lübeck
I dag passeras städer såsom Frankfurt, Kassel och Göttingen på vår väg mot norr. Middag och övernattning i Lübeck.

Dag 16. Till avstigningsorten
Efter frukost går resan upp till Puttgarden och färjan till Rödby. Vid 14-tiden är vi tillbaka i Helsingborg och sedan återstår endast sista etappen till våra avstigningsorter.

  


Pris:

ej klart

I resans pris ingår: 

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 15 hotellövernattningar  
 • 14 middagar (ej dag 1)
 • 15 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom
 • Enkelrum 15 nätter
 • Golfbag (ej vagn)

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Heldag Barcelona
 • Halvdag Tarragona

Länkar:

www.visitsalou.eu
www.besthotels.es 
www.costadaurada.org
www.golfspain.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523