Sök din resa

Bekväma bussar med miljövänliga motorer

Alla våra bussar är utrustade med toalett, air condition, fällbara stolar med säkerhetsbälten, fotstöd, DVD, GPS, pentry och kylskåp. För att få extra benutrymme är bussarna beställda med färre stolar än normalt. Speciell plats i bussarna kan normalt inte bokas, då vi för rättvisans skull regelbundet byter platser. Bussarna är förstås rökfria.

Säkerhet

Bussarna bromstestas varje år och de är också godkända för 100 km/h på tyska Autobahn. På alla platser i bussen finns säkerhetsbälten.

Miljö

Motorerna i våra bussar uppfyller de strängaste avgaskraven enligt gällande EU-normer. Alla våra bussar är dessutom utrustade med en extra tank för AdBlue. Med hjälp av tillsatsen AdBlue i en SCR-katalysator omvandlas bl.a. kväveoxid till ofarlig kvävgas och vatten vilket gör avgaserna renare.

Att åka buss är det mest miljövänliga sättet att resa i Europa. Oberoende undersökningar visar att en tågresa genom Tyskland orsakar mer än dubbelt så stort koldioxidutsläpp än en bussresa. Anledningen är att tågen i många länder drivs av el från smutsiga kolkraftverk.

Välkommen ombord!